Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C

İzmir Bayındır’da sokaklar sağlıklaşıyor

İzmir Bayındır’da sokaklar sağlıklaşıyor
2

Tarihi Tekel Hanı, Eski Hükümet Konağı, Belediye Hizmet Binası, Ermeni Kilisesi, Hacı Sinan Camii ile Hacı Sinan Hamamı’nı restore eden Bayındır Belediyesi, Eski Bayındır olarak adlandırılan ve tarihi yapıların bulunduğu bölgelerde gerçekleştirilen Sokak Sağlıklaştırma Projelesi’ni de başarıyla tamamladı.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında, Hacı Sinan bölgesi ve çevresindeki sokaklarda bulunan eski evler yenilendi.

Projeye uygun olarak evlerin dış cepheleri hava şartlarına daha dirençli hale getirilirken, çatılar değiştirildi ve evler rengarenk boyanarak mahalleye yeni bir çehre kazandırıldı.

Tekel Hanı ve Belediye Hizmet Binası restorasyonları ile Tarihi Kentler Birliği’nden ödül alan Bayındır Belediyesi Eski Hükümet Konağı restorasyonu ile en iyi uygulama ödülüne layık görülmüştü. Çalışmalar sonrası geri kazandırılan tarihi yapılar ile Bayındır İlçesi’nin tarihi değerleri yenilenip turizme kazandırılırken, ilçeye tur düzenleyen gezgin gruplarının sayısı da giderek artıyor.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, tarihi en iyi şekilde korumanın kendileri için en önemli görev olduklarını belirterek, “Atalarımızın eserlerini ayakta tutacağız ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşıyacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.