Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

İzmir Balçova’da öğrenciler diş sağlını öğrenecek

İzmir Balçova’da öğrenciler diş sağlını öğrenecek
2

Halk sağlığının korunmasında öncü çalışmalara imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Balçova Kaymakamlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle uygulanacak protokol kapsamında, ilçede okuyan 1 ve 5.sınıf öğrencilerine ağız-diş sağlığı eğitimi verilecek. Protokolün hayırlı olmasını dileyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Biz bir devlet üniversitesiyiz. Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin dışında toplumsal sorumluklarımız da bulunuyor. Bir seferberlik olarak gördüğümüz ve ‘Dişlerimiz Yaşam Boyu Bizimle Olsun’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz protokolün farkındalık oluşturacağına ve halk sağlığının korunmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA)- Akademik ve bilimsel faaliyetlerine ara vermeden devam eden Türkiye’nin köklü kurumu
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), gerçekleştirdiği projeler ve işbirlikleriyle toplumsal sorumluklarını da yerine getirmeye devam ediyor. DEÜ’nün ‘toplumsal fayda’yı ön planda tutan çalışmaları kapsamında, Balçova Kaymakamlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokolle ilçede yer alan ilköğretim 1.sınıf ve 5.sınıf öğrencilerine ağız-diş sağlığı eğitimi verilecek. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Candan Efeoğlu ve Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla’nın katılımıyla imzalanan protokol, halk sağlığının korunmasına da katkı koyacak. Protokol ile birlikte, ağız-diş sağlığı alışkanlığının küçük yaşlarda edinilmesi noktasında farkındalık yaratılacak; DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesi de sağlanacak.

TOPLUMSAL SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

İmza töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kısa süre önce ülkemize ve İzmir’e kazandırdıkları DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin bilimsel araştırma, eğitim ve sağlık alanında hizmet vermeye başladığını belirterek, “Biz bir devlet üniversitesiyiz. Eğitim- öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin dışında toplumsal sorumluklarımız da bulunuyor. Diş Hekimliği Fakültemiz de çok kısa süre önce kurulmasına rağmen üniversitemizin sağlık alanında yaptığı çalışmaları zenginleştiriyor; toplumsal katkı sağlayan işbirliklere imza atıyor. DEÜ Diş Hekimliği Fakültemiz, Balçova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu protokol ile birlikte de ağız-diş sağlığı alışkanlığının küçük yaşlarda edinilmesini sağlayacağız. Ayrıca, 1 ve 5.sınıfta okuyan öğrencilerimizin yanı sıra, velilere, okul müdürlerine ve okul aile birliği üyelerine sunum şeklinde eğitimler verilmesini
planlıyoruz. Bir seferberlik olarak gördüğümüz ve ‘Dişlerimiz Yaşam Boyu Bizimle Olsun’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz protokolün farkındalık oluşturacağına ve halk sağlığının korunmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Protokolün hayata geçirilmesinde katkı veren Balçova Kaymakamı Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya, Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Diş Hekimliği Fakültemize ve hocalarımıza teşekkür ediyor; İzmir’imize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.