Dolar 32,5194
Euro 34,7897
Altın 2.423,01
BİST 9.728,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Şehzade’nin resmettiği tablo ilk kez sergileniyor

Şehzade’nin resmettiği tablo ilk kez sergileniyor
2

Şehzade’nin 1920-1921 yılında resmettiği bilinmeyen “Şehsuvâr Başkadınefendi” tablosu ilk kez Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergileniyor.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)’nde, Sabancı Holding’in katkılarıyla devam eden “Şehzade’nin Sıra Dışı Dünyası: Abdülmecid Efendi” sergisine eklenen yeni tablo ilk kez ziyaretçilerle buluşuyor.
 
Türkiye sanat tarihinde derin izler bırakmış, önemli bir ressam olan, hat, müzik ve edebiyat ile ilgilenen, pek çok sanatçının ve kurumun da hamiliğini üstlenmiş Abdülmecid Efendi’nin 1920-1921 yıllarında yaptığı Başkadınefendi Şehsuvâr Hanım’ın portresi, sergide yerini aldı.
 
SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer “Osmanlı’nın son veliahdı ve son halifesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de seçtiği ilk ve tek halife olan Abdülmecid Efendi’nin sanatını kapsamlı bir bakış açısıyla ele alan sergimize gösterilen yoğun ilginin mutluluğunu yaşarken, bize ulaşan sürpriz bir tabloyu da sergimize dahil etmenin heyecanı içindeyiz. Şehzade’nin, eşi Şehsuvâr Hanım’ı resmettiği ve özel bir koleksiyondan sergiye dahil olan tuval üzerine yağlıboya portre ilk kez sergileniyor.

Sergi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe kadar Pazartesi hariç 10.00 – 18.00 saatlerinde, Cumartesi günü ise 10.00 – 20.00 saatleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde Galeri -2’de ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.