Dolar 32,4786
Euro 34,8322
Altın 2.442,76
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 14°C

İYİ Parti Bursa’dan BUSİAD’a ziyaret

İYİ Parti Bursa’dan BUSİAD’a ziyaret
2

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve İl Yönetimi, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’’nin (BUSİAD) yeni yönetimini ziyaret etti.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen ziyarette BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ile Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Ziyarette, yeni BUSİAD Yönetim Kurulu’nu kutlayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, BUSİAD’ın çalışmalarını takip ettiklerini ve bazı açıklamalarını Meclise taşıdığını dile getirdi. “Türkiye’nin gücüne inanan bir partiyiz. Geniş bir ekonomi kadrosuna sahibiz” diyen Tatlıoğlu, şunları dile getirdi:

“Kalkınmanın bismillahı hukukun üstünlüğüdür. Devlete rağmen 220 milyar dolar ihracat yapan iş dünyasına inanıyoruz. Sanayi halen GSMH’nın yüzde 20’sini oluşturuyor. Biz bunun yüzde 30’lara çıkarmak istiyoruz. Bu da 10 milyon istihdam ve 130 milyar dolar ihracat demektir. Biz AK Parti sonrasına hazırız. Ekonomiyi güven yönetir. Güven, öngörülebilirlik ve istikrar hukukla olur.”

Tatlıoğlu, Bursa’ya ilişkin düşüncelerini de aktarırken, “Bursa Ankara’ya en uzak il. 4 saat sürüyor. Diyarbakır bile uçakla 2 saat. Bursa 10 yıldır siyaseten sahipsiz. TEKNOSAB’a tren yok. Tren projesi var, lojistik merkezi yok. Türkiye’nin GSMH’sı 800 milyar dolar. Bu rakam Bursa için hedef olmalı. 10-20 yıl sonra da markalarımız için” diye konuştu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da, BUSİAD’ın yeni yönetimindeki kurumsal yapılanmayı aktardıktan sonra, iş insanları olarak güvenin, öngörülebilirliğin ve istikrarın beklentisi içinde olduklarını kaydetti.

Ziyaretin anısına İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar birbirlerine birer hediye sundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.