Dolar 32,2823
Euro 34,7777
Altın 2.407,24
BİST 10.246,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 12°C

Atık kağıtlar sanata dönüşürken geri dönüşüm bilinci aşılıyor

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ SUKURUSU UYGULAMA MERKEZİ, GERİ KAZANIM KONUSUNDA BİLİNCİN ARTTIRILMASINA DİKKAT ÇEKERKEN, ATIK KAĞITLARI DA SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR.

Atık kağıtlar sanata dönüşürken geri dönüşüm bilinci aşılıyor
2

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi, geri kazanım konusunda bilincin arttırılmasına dikkat çekerken, atık kağıtları da sanata dönüştürüyor.

Kurumsal Web Tasarım

Tepebaşı Belediyesi’nin çevre odaklı çalışmalarından biri olan Sukurusu Uygulama Merkezi, belediyeden çıkan ofis atık kağıtlarının elde geri dönüşüm yöntemiyle, sanatsal değeri olan her biri farklı el yapımı kâğıt üretimine dönüştüğü bir merkez olmayı sürdürüyor. Belediyenin kâğıt atıklarının bir kısmı ile başkanlığa gelen buket çiçeklerin eritilerek kâğıt hamuruna dönüştürüldüğü merkezde, eski bir zanaat olan kâğıt yapımının kendine özel dokusu ve çeşitliliği ile ortaya çıkan tasarımlar üzerine çalışılıyor. Ekolojik sorumluluk bilinciyle hazırlanan özgün tasarımlar, belediyenin etkinlik, anma, kutlama gibi özel günlerde iletmek istediği mesajlara dönüşüyor. 2009 yılından beri belediye hizmet binasında faaliyetlerini sürdüren merkezde yoğun emekle ortaya çıkartılan ürünler ise her yıl binlerce kişiye ulaşıyor. 2009 yılı itibariyle merkezin çalışmalarına katılan ziyaretçi sayısı 27 bine yaklaşırken, atölyeden çıkan ürün sayısı ise 160 bini geçti.

Geri dönüşüm bilinci aşılanıyor

Öte yandan, merkez hem çocuklara hem yetişkinlere sunduğu hizmetlerle, çevre konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede son olarak 4’üncü sınıf öğrencileri, anaokulu öğrencileri ve 3’üncü sınıf öğrencileri merkezi ziyaret ederek eğitimlere katıldı. Merkezin uyguladığı; çevre sorunlarının tüketim ve insan etkileriyle ilgisi ve çözüm önerilerini içeren bilinçlendirme programına katılan çocuklar, oyunlar ve görsel materyallerle doğayı korumanın yollarını eğlenceli bir şekilde öğrendi. Atık kâğıtların geri dönüşüm sürecini uygulamalı olarak öğrenerek birer çevre dostu olarak merkezden ayrılan öğrenciler, evlerinde de atık ayırmak konusunda özenli olup, çevrelerini de bu konuda teşvik edeceklerine dair söz verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.