Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 106’ncı yılı kutlandı

Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 106’ncı yılı kutlandı
2

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 106’ıncı yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Kurumsal Web Tasarım

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin Hükümet Konağı’nda düzenlenen törene, Vali Mahmut Demirtaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kamu kurum müdürleri, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Mardin Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Yıldız, Mardinlilerin bir gece önce aralarında “Albay” olarak gördükleri Gazi Mustafa Kemal’i ertesi gün ‘’General’’ apoletleriyle Mustafa Kemal Paşa olarak selamladıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün General olduğunun müjdesini Mardin’de aldığını anımsatan Yıldız, “2. Ordu Komutanlığı’na vekalet ettiği günlerde, Hicaz cephesi kuvvet komutanlarına atandığında beraberinde geniş bir heyetle Mardin’e gelmiştir. Mardinliler Atatürk’ü coşkulu bir törenle karşılamışlar, o gün şehrin Belediye reisi Hıdır Çelebi’nin evinde Mardin’in ileri gelenleriyle birlikte büyük önder konuk olmuştur. Ecdadlarının ruhunu, Kuvay-ı Milliye ruhunu, 15 Temmuzlara taşımayı görev edinmiş bundan onur duymuş bir şehir Mardin. Bizler Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmayı görev ve sorumluluk bilen gençler olarak bize emanet ettiğin Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyacak, ülkenin birlik ve beraberliği ile milli ve ahlaki değerlerimize yönelik tüm tehditleri bilgimizle, cesaretimizle, yüreğimizle, canımızla ve kanımızla koruyacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz” dedi.

Tören, Mardin Anadolu Lisesi Öğrencisi Sakin Erdem Yücesoy’un “O Kahraman” adlı şiiri okumasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.