Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Ata’nın Bergama’ya gelişinin 89. yılı kutlandı

Ata’nın Bergama’ya gelişinin 89. yılı kutlandı
2

Atatürk’ün Bergama’ya gelişinin 89. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezileri kapsamında Bergama’ya gelişinin 89. yıldönümü törenle kutlandı. Törende bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kadim şehrimiz Bergama için 13 Nisan çok özel bir gündür. Bundan 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bergama’mıza gelerek şehrimizi onurlandırmıştır. Biz her 13 Nisan’da bu heyecanı, bu gururu yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934’te Bergama’ya gelişinin yıldönümü Bergama Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Tank Albay Adnan Aydın, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Çelenk sunumu ardından, kutlama töreni için Cumhuriyet Meydanı’na geçildi.

“BİZ HER 13 NİSAN’I İLK GÜNKÜ HEYECANLA KUTLUYORUZ”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, 13 Nisan tarihinin öneminin UNESCO Dünya Mirası Bergama’da yaşayan herkes için çok büyük olduğuna işaret etti. Başkan Koştu, “Uzun yıllar süren savaşlarda ordusunun başında ve daima ön safta bulunan Gazi Mustafa Kemal, Kurtuluş mücadelesinin hemen ardından Türk halkı ile kucaklaşmak amacıyla Anadolu’yu bir uçtan bir uca dolaşmıştır. Ata’mız, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler yolunda ilerlemesi için çıktığı bu yolculukta, bundan tam 89 yıl önce bugün, Bergama’mızdaydı. Bergama’mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü o gün en iyi şekilde ağırlamış, ünlü konukseverliğimizi Atamız için bir kez daha göstermiştir. Biz o günden beri her 13 Nisan’ı coşkuyla, şanla kutlamaya, Atatürk’ü rahmet ve şükranla anmaya devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.