Dolar 32,5961
Euro 34,7907
Altın 2.415,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

İstiklal Marşı’mız 101 yaşında

İstiklal Marşı’mız 101 yaşında
2

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101.yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Kurumsal Web Tasarım

MUĞLA (İGFA)- Kurtuluş Savaşı ve Milli mücadele döneminde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden doğan İstiklal Marşı’nın bir milletin bağımsızlık özlemi ve destanı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bizlere tam bağımsız bir vatan bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz olmak üzere Kurtuluş Savaşı destanını şiirselleştiren vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andıklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Dünya tarihine bakıldığında Türk Milleti’nin birçok devlet kurduğu, bağımsızlığı için hep cesaretle mücadele ettiği görülür. Türk Milleti’nin hikayesi Orta Asya’dan
Anadolu’ya uzanan ezelden beri hür yaşayan bir milletin hikayesidir. Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile işgal altındaki Anadolu Atatürk’ün askeri dehası ve Türk Milleti’nin üstün cesareti ile tekrar Türk yurdu yapılmış ve bu destan İstiklal Marşı ile ölümsüzleşmiştir. 101 yıl önce vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı Türk Milleti’nin cesareti ve hür sesidir. Hala ilk günkü gibi gururla okuduğumuz ve dizelerinde Milli mücadeleyi hissettiğimiz İstiklalimizin marşını yazan Mehmet Akif Ersoy’u, bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.