Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Açık
Afyon
16°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C

İstanbul’da füniküler treni raylarla buluştu

İstanbul’da füniküler treni raylarla buluştu
2

İstanbul’un öz kaynaklarıyla hizmet verecek olan Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler hattındaki tren, 6 saatlik bir çalışma sonucunda Rumelihisarüstü İstasyonu’na indirildi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Mayna’ diyerek, Rumelihisarüstü – Aşiyan Füniküler Hattı’nda hizmet verecek treni raylarla buluşturdu.

2017 yılında yapımına başlanan, bütçe yetersizliği nedeniyle 2018’de durdurulan hattaki çalışmaları, tamamen öz kaynak kullanarak yeniden başlattıklarını hatırlatan Başkan İmamoğlu, “Büyük bir emekle, geçmiş dönemden sırtımıza binen ağır yükü kaldırıp, kendi finansmanımızla, titiz, teknik çalışmayla arkadaşlarım bu füniküler hattını sonuna getirdi” dedi.

İmamoğlu, Boğaz ve M6 Metro hattıyla entegre olacak hattın Mayıs sonu, Haziran ayı başı gibi hizmete alınacağı müjdesini verdi.

Hattın yapımının “can sıkıcı bir macerası” olduğunu dile getiren Başkan İmamoğlu, “Biz, bu hattı devraldığımızda, ne yazık ki yüzde 23 civarında bir tamamlama oranına sahipti. Ama acı bir şekilde, finansal olarak da yüzde 50’ye yakın bir ödemesi yapılmıştı. Yanlış, kötü bir ihale ve sözleşme sonrasında bu gerçekleşti. Tabii bu süreci devraldığımız andan itibaren, ayrı bir özen gösterdik. Bu arada firmanın konkardoto ilan etmiş olması da buranın ayrı bir talihsizliğiydi. Bu anlamda uzun süre durmak zorunda kalan bir şantiyeye dönüştü” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.