Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

İstanbul Oyuncak Müzesi Hatay’a geliyor

İstanbul Oyuncak Müzesi Hatay’a geliyor
2

Şair-yazar Sunay Akın tarafından 17 sene önce kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, EXPO 2021 Hatay alanlarında sergilenecek.

Kurumsal Web Tasarım

HATAY (İGFA)– Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’ndeki 400’den fazla oyuncak “Oyuncak: Uygarlığın Mirası” sergisinde Hataylılarla buluşacak. 2 ay boyunca sürecek olan sergi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ziyaretçilere kapılarını açacak.

Sadece yer aldığı toplumun oyuncak ve oyuncak tarihini değil ortak mirasın eserlerinin de sergilendiği oyuncak müzesi ile ziyaretçiler oyuncak tarihiyle birlikte dünya tarihini de öğrenme şansı yakalayacak. Adeta zaman makinesinde yolculuk yapacak ziyaretçiler, çocuklarına kendi dönemlerini de anlatmanın keyfini çıkaracak.

Uzay oyuncaklarının sergilendiği bölümde Ay’a ulaşma çabası, bebek evlerinde mimarinin değişim ve gelişimi, tren oyuncakları bölümünde ise sanayi devrimi, teknolojinin gelişimi, geçmiş dönemlerdeki sosyal yaşam biçimleri, modanın tarihi gibi birçok konu oyuncakların dilinden anlatılıyor. Sunay Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gösterilerini ise 23 Nisan Cumartesi günü EXPO 2021 Antakya, 24 Nisan Pazar Günü ise Arsuz alanında sergileyecek. 3 kuşağın da bir arada vakit geçirebileceği, çocukların gelişimi için büyük önem taşıyan oyuncakların bulunduğu sergi 500 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olup bu zamana kadarki en kapsamlı sergi özelliğini taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.