Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

İnşaat sektörünün beklentisi düşük

İnşaat sektörünün beklentisi düşük
2

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin Hazır Beton Endeksi’ne göre, bütün endekslerde Şubat ayında, Ocak ayına kıyasla bir yükseliş söz konusu. Fakat inşaat sektöründe pozitif bir tablo şu an için gözükmüyor.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Bütün endekslerde Şubat ayında Ocak ayına kıyasla bir yükseliş yaşandığını ortaya koyan rapor, beklentinin en düşük değere sahip endeks olarak kaldığına dikkat çekti.

Ocak’ta 20 ayın en düşük değerini gören faaliyet endeksinin eşik değerin üstüne tırmandığına dikkati çeken THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık:, “Güven endeksi de eşik değerin hemen üstüne çıkmıştır. Güvendeki yükselmeye rağmen beklentinin en düşük değere sahip endeks olarak kalması dikkat çekicidir. Birleşik Hazır Beton Endeksi, faaliyet ve güvendeki artış ile birlikte yükselmiş ancak eşik değerin hemen altında kalmıştır. Geçen yılın aynı ayına göre baktığımızda ise geçen yılın aynı ayına göre 2022 yılının şubat ayında faaliyet hariç diğer endekslerde bir gerileme görülmektedir. Şubat ayında faaliyette sınırlı bir yükseliş ortaya çıkmıştır. Endeksler içinde özellikle beklenti düzeyinin geçen yıla kıyasla oldukça düşük kaldığı anlaşılmaktadır” diye konuştu.

 Işık, endeks sonuçlarının bütün olarak incelendiğinde, yılın başından bu yana inşaat sektörü özelinde pozitif bir tablodan bahsetmenin çok da mümkün olmadığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.