Dolar 32,4969
Euro 34,6998
Altın 2.406,47
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 16°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ Rektörü Fuat Erdaldan 2 Eylül Mesajı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FUAT ERDAL, 2 EYLÜL ESKİŞEHİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ Rektörü Fuat Erdaldan 2 Eylül Mesajı
2

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kurumsal Web Tasarım

Mesajında, Eskişehir halkının gösterdiği bağımsızlık mücadelesinden bahseden Rektör Erdal, “Anadolu’nun incisi Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını büyük bir heyecan ve gururla karşılıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşi kısa zamanda tüm yurdu kuşatmış, Eskişehir halkı da bağımsızlık mücadelesinin ilk gününden itibaren büyük fedakarlıklar göstererek bu kutlu mücadelenin en ön saflarında yerini almıştır. 30 Ağustos’ta tüm mazlum milletlere örnek olacak görkemli bir zaferle taçlandırılan Kurtuluş Savaşımız ile aziz milletimiz bu toprakların bizlere ilelebet vatan olacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Eskişehir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki kilit rolünü ve Eskişehir halkının gösterdiği kahramanlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Askeri hareket icabı olarak ordumuz Eskişehir ve Eskişehir halkına bir fedakarlık yüklemek mecburiyetinde idi. Bu büyük millet için fedakarane bir hareket idi ve bu şehir halkı ona göğüs gerdi’ sözleri ile ifade etmiştir. Üç yıllık işgal, 2 Eylül 1922’de son bulmuş, Eskişehir halkı vatanperverliği temel ilke sayarak oldukça güç koşullarda kadın-erkek, genç-yaşlı demeksizin eşsiz bir destan yazmış ve harap edilmiş durumdaki Eskişehir’i yeniden inşa etmek için canla başla mücadelesini sürdürmüştür. Bu vesile ile 100 yıl önce bugün, ilelebet hürriyetine kavuşan Eskişehir’imizin kurtuluşunu canı gönülden kutluyor; başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı İstiklal Savaşı’mızın bütün şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.