Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Almanya’da yükseköğrenime online rehber oldular

Almanya’da yükseköğrenime online rehber oldular
2

İELEV Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görmek isteyen gençlere ve ailelerine rehber olmak amacıyla dördüncü kez gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görmek isteyen gençlere ve ailelerine rehber olmak amacıyla dördüncü kez gerçekleşen online fuara bin 100’ün üzerinde izleyici katıldı.

AYÖF’te 120 üniversite, 213 uygulamalı bilimler yüksekokulu ve 57 güzel sanatlar yüksekokulu bulunan Almanya’da yükseköğrenimine dair merak edilen tüm sorular cevaplandı.

Online olarak düzenlenen fuar, yurt içi ve yurt dışından 1100’ü aşkın katılımcıyı ağırladı. Katılımcılar 3 panel, 7 oturum ve 14 Alman üniversitesinin yapmış olduğu sunumlarda birçok değerli bilgi edindi.

Almanya’daki yükseköğrenimine dair dikkat çekici bir sunum paylaşan İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Burak Kılanç, Almanya’da 324 bin 729 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü, 2014-2021 yılları arasında Almanya’da yükseköğrenimine olan talebin yüzde 38 artış gösterdiğini söyledi. Burak Kılanç, “Almanya’daki yükseköğrenime en çok ilgi Çin ve Hindistan’dan oluyor. Bu ülkeleri sırasıyla Suriye, Avusturya, Rusya, İran ve Türkiye takip ediyor. Almanya’da eğitim alan Türk öğrenci sayısı ise 10 binin üzerinde. Öğrenciler en çok yüksek lisans ve lisans eğitimi için Almanya’yı tercih ediyorlar. Mühendislik, hukuk ve ekonomi en çok tercih edilen bölümlerin başında geliyor” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.