Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Akıl ve Zeka Oyunları’nda Bursa finalleri tamamlandı

Akıl ve Zeka Oyunları’nda Bursa finalleri tamamlandı
2

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Bursa il finali Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin yaptığı mücadelenin ardından ödüller sahibini buldu.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – MEB Temel Eğitim, Din Öğretimi ve Özel Öğretim Genel Müdürlükleri ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ülke genelinde gerçekleştirilen Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonasının Bursa il finali Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı müsabakaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karakaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen törenle aldı.

Öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmasını amaçlayan akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerini sağlayarak bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek ve ülke genelinde akıl ve zekâ oyunları konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Yarışmada ilk ve ortaokul öğrencileri beşer oyun üzerinden yarıştı. Okul ve ilçe müsabakalarında dereceye giren öğrenciler il finaline katılmaya hak kazandı. 16 İlçeden 139 öğrencinin katıldığı Bursa il finali müsabakalarında her bir oyunda birinci olan öğrenciler Haziran ayında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek Türkiye finalinde Bursa’yı temsil edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.