Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Açık
Afyon
16°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C
Per 21°C

AK Partili Milletvekili Ödünç, Zambiya’nın kültür elçisini ağırladı

AK Partili Milletvekili Ödünç, Zambiya’nın kültür elçisini ağırladı
2

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Afyon Kocatepe Ünivsersitesi’nde öğrenim gören Zambiya’dan gelerek Türkiye’de kültür elçiliği yapan Chimwemwe Chita’yı, aynı zamanda Türkiye – Zambiya Dostluk Grubu Başkanı olarak Gazi Meclis’te ağırladı.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Bursa Milletvekili, İnşaat Yüksek Mühendisi, TBMM Türkiye-ZambiyaParlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde eğitim gören, Zambiya vatandaşı, ülkemizin tanıtılmasında çektiği videolarla büyük beğeni alan, kültür elçisi Chimwemwe Chita’yı TBMM’de ağırladı.

Türkiye’nin tanıtımı için ortaya koyduğu büyük gayretler için teşekkür eden Milletvekili Atilla Ödünç; ülkelerin tanıtılması, güzelliklerinin, tarihinin sergilenmesi, yabancı gözüyle uluslararası kamuoyuna sunulması oldukça önemli olduğunu söyledi. Sosyal medyanın ülke tanıtılmasında verimli şekilde kullanılmasına vurgu yapan Ödünç, “Afyonkarahisar’da öğrenim gören, bir öğrenci olmasına rağmen, çektiği videolarla fenomen olan Chimwemwe Chita’nın, tanıtım videoları oldukça dikkatimi çekti. Nezih Türkçesi, sıcaklığı, samimiyetiyle büyük ilgi gören Chita bir kültür elçisi gibi çalışıyor. Tarih, gastronomi, yerel adetlerle ilgili videolar çekiyor. Bunları büyük bir ustalıkla takipçilerine sunuyor. İngilizceyi ana dili gibi konuşan Chita takipçilerine Afyonkarahisar’ı görmeleri gerektiğini vurgulayarak, onları Afyonkarahisar’a çağırıyor. O nedenle kendisini Gazi Meclis’te ağırlamaya karar verdim. Bunu kendilerine ilettim. Sağ olsunlar kırmadılar ve bu davetimize icabet ederek TBMM’de kendisi ile bir araya geldik” diye konuştu.

Milletvekili Atilla Ödünç, Türkiye’nin tanıtılmasında kültür elçilerinin oldukça önemli olduğunu kaydederek, “Artık dünya bir küresel köy haline gelmiştir. Yeter ki bu avantaj tanıtımda verimli bir şekilde kullanılsın” dedi.

Ödünç buluşmada ayrıca, Cihita’yı Payitaht Bursa’nın eşsiz tarihini, benzersiz doğal güzelliklerini bir kültür elçisi olarak tanıtmaya davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.