Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Afyonkarahisar’da Dünya Matematik Günü kutlandı

AFYONKARAHİSAR’DA FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ VE ARİTMETİKSEL ARAŞTIRMALAR TOPLULUĞU TARAFINDAN “DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Afyonkarahisar’da Dünya Matematik Günü kutlandı
2

Afyonkarahisar’da Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Aritmetiksel Araştırmalar Topluluğu tarafından “Dünya Matematik Günü” etkinliği düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Erdal Akar Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ile birlikte matematik bölümü öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kaynarca, Pi sayısının yaklaşık değeri olan 3,14 sayısına ithafen Dünya Pi Günü olarak kutlanan günün, Dünya Matematik Birliğinin önerisiyle UNESCO’nun 26 Kasım 2019’da Paris’te düzenlenen 40. konferansında Dünya Matematik Günü olarak kutlanılması kararının alındığını söyledi. Kaynarca, “İlk olarak 2020 yılında resmi olarak kutlanmaya başlanan “Dünya Matematik Günü” her yıl farklı bir temada gerçekleştirilmektedir. 2020 yılında “Matematik Her Yerde”, 2021 yılında “Daha İyi Bir Dünya İçin Matematik” temasıyla kutlanmıştır. 2022 yılında ise “Matematik Birleştirir” temasıyla kutlanmaktadır. Yaklaşık 90 ülkeden fazla yüzlerce okul ve kuruluş tarafından milyonlarca kişinin katıldığı bin 100’ün üzerinde etkinlik sayısı ile Dünya Matematik Gününü kutlamaktayız. Bu yıl İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve ilk defa Arapça olmak üzere 5 farklı dilde eş zamanlı küresel çevrim içi bir etkinlik de düzenlenmiştir. Türkiye’de ise pek çok üniversite ve okullarda etkinlikler düzenlenmiştir” diye konuştu.

Etkinlik, kısa film gösteriminin ardından sona erdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.