Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Açık
Afyon
16°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C

Afyonkarahi̇sarda Yıkım Kavgası

AFYONKARAHİSAR’DA YIKIM KARARI ALININ İŞ HANINDA DÜKKAN SAHİPLERİ KAPI VE PENCERELERİ SÖKÜNCE YIKIMI GERÇEKLEŞTİRECEK MÜTEAHHİT FİRMA ÇALIŞANLARI İLE BİR BİRLERİNE GİRDİLER. OLAY SONRASI BÖLGEYE ÇOK SAYIDA POLİS VE ZABITA EKİBİ SEVK EDİLİRKEN, GERGİNLİK GÜÇLÜKLE SONLANDIRILDI.

Afyonkarahisar’da yıkım kararı alınan iş hanının kapı ve pencereleri söken esnaf ile yıkımı gerçekleştirecek müteahhit firma çalışanları ile birbirlerine girdiler. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ve zabıta ekibi sevk edilirken, gerginlik güçlükle sonlandırıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Olay, kent merkezindeki 2. Belediye Şehir Çarşısı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı güvenlik gerekçesi ile geçtiğimiz günlerde çarşı için yıkım kararı alarak işi Afyonkarahisar Belediyesi’ne verdi. Belediye ise çarşının yıkımı için ihale yaptı. İhaleyi alan firma ise bugün erken saatlerde yıkımın yapılacağı bölgeye gitti. Ancak firma çalışanları bazı dükkân sahiplerinin çarşıdaki kapı ve pencereleri söktüğünü fark edince taraflar arasından tartışma başladı. Firma yetkilileri kapı ve pencerelerin sökülemeyeceğini, çünkü yıkım ihalesini ona göre aldıklarını ifade etse de, dükkân sahipleri ise iş yerine kapı ve pencereleri kendilerinin yaptırdığını o yüzden onların kendi malı olduğunu iddia etti. Bunun üzerine firma yetkilileri polis arayarak hırsızlık ihbarında bulundu.

Tarafların kavgası karakolda son buldu

İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri kavgayı ayırmakta güçlük çekince bölgeye çok sayıda takviye ekip istendi. Bir anda tansiyonun yükseldiği kavgaya polis müdahale ederek sonlandırdı. Dükkân sahipleri kendilerine müdahale eden zabıta ve polislere tepki gösterdi. Kavganın sona ermesinin ardından firma yetkilileri ve dükkân sahipleri bir birlerinden karşılıklı olarak şikâyetçi olunca karakola götürüldü.

Öte yandan, dükkân sahiplerinin söktükleri kapı ve pencerelerin çarşı içerisinden taşınmasına ise polis izin vermedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.