Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Afyonkarahi̇sarda ‘İpek Koza Kursuna Yoğun İlgi̇

AFYONKARAHİSAR’DA İLK KEZ DÜZENLENEN İPEK KOZA KURSUNA İLGİ YOĞUN OLURKEN KURSTA ÜRETİLEN ÜRÜNLER İSE GÖRENLER TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.

Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen ipek koza kursuna ilgi yoğun gösterilirken üretilen ürünler ise görenler tarafından büyük beğeni topladı.

Kurumsal Web Tasarım

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ile Karahisar Gençlik Merkezi’nin bünyesinde sürdürülen el sanatları kurslarında sona gelindi. Farklı el sanatlarında kurs gören kişiler eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Karahisar Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa sürdürdüğü kurslarda gençler ve velileri boş vakitlerini burada değerlendirip, kendilerine meslek edinebiliyorlar. El sanatları kurslarında en çok talep gören branşlardan bir tanesi de ipek koza kursuydu. Aynı zamanda Afyonkarahisar’da bir ilk olma özelliği taşıyan ipek koza kursunda birçok ürün üretildi.

Anneleri meslek edindirme adına kurslarımıza davet ediyoruz

İpek Koza Kurs eğitmeni Nazlı Şenay, verilen kurslarla gençleri ve velileri meslek edindirmek için çalıştıklarını belirterek: “Kurslarımız buraya katılan çocuklarımızın anneleriyle devam etmektedir. Buraya çocuğunu spora ya da herhangi bir etkinliğe getiren anneyi kendisini geliştirme ve meslek edindirme adına kurslarımıza davet ediyoruz. İpek koza kursumuz da onlardan bir tanesi. Ayrıca halk eğitim bünyesinde şu anda bir sergimiz var. Ürünleri ve ipek kozanın ne olduğunu merak eden herkes sergimizi inceleyebilir, gençlik merkezlerine de gelerek bilgi edinebilirler” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim ve Gençlik Merkezi bünyesinde Eylül ayından itibaren: Amigurumi, sepet yapımı, ipek koza, ebru, hat, gitar, çini, kaligrafi, fotoğrafçılık, bağlama, ney ve resim kursları eğitim almak isteyen herkese ücretsiz bir şekilde verilecek.

Öte yandan kursiyerler de eğitimlerden çok memnun olduklarını ifade etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.