Dolar 32,5941
Euro 34,7657
Altın 2.419,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Afyon’da kaybolan bir kişi 15 saat sonra bulundu

Afyon’da kaybolan bir kişi 15 saat sonra bulundu
2

Afyon’da kaybolan bir kişi 15 saat sonra bulundu… Afyon’un Dinar ilçesinde kaybolan zihinsel engelli bir vatandaş, AFAD ve jandarma ekiplerinin yaklaşık olarak 15 saatlik arama çalışmaları neticesinde bulundu. Bulunan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kurumsal Web Tasarım

250 kişi aradı

Dinar’ın Çiçektepe köyü hayatını sürdüren vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı ve Fahri Arı (48) isimli zihinsel engelli kişinin birdenbire ortadan kaybolduğu söyleyerek yardım istedi. İhbar edilmesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri olayın yaşandığı yere gelerek çalışma ve inceleme başlattı. Jandarma ekipleri, bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerini çağırdı. Bunun üzerine bölgeye eğitimli köpekler ile birlikte AFAD ekipleri geldi. Gece geç saatlerde başlayan arama çalışmalarına sabah AKUT ekipleri de eşlik etti. Köy ve çevresindeki arazide günün ışıkları ile birlikte kayıp vatandaşı aramak için çalışmalara yaklaşık 250 kişi katıldı. Arı’nın bulunması için AFAD ve jandarma günün aydınlanması ile karadan yaptığı arama çalışmasına drone ile havadan da destek sağladı. Arı’nın bulunması amacıyla başlatılan çalışma sonuç verdi. Arı kaybolduktan yaklaşık 15 saat sonra Ilıca köyü yakınlarında bir arazide bulundu. Zihinsel engelli Arı’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve bölgeye çağrılan 112 Acil servis ambulansı ile kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Afyon Haber – Dinar

Diğer taraftan, şahsın bulunmasının ardından bölgeye gelen aile üyeleri Arı’ya sarılarak hasret giderdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.