Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Açık
Afyon
28°C
Açık
Paz 29°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 29°C

Afyon Çıkrık’ta salatalık üreticileri zor durumda

Afyon Çıkrık’ta salatalık üreticileri zor durumda
2

Afyon Çıkrık‘ta salatalık üreticileri zor durumda… Afyonkarahisar’a bağlı Çıkrık Kasabası’nda salatalık hasadı başladı. Çiftçiler yabancı tohumun pahalı olduğundan yakınıyor ve bu konuda devletten teşvik yapılmasını istiyor. Kasabada sık sık elektrik kesintisinden ötürü işlerinin aksadığını belirten çiftçiler, devlet destekli sulama yöntemlerini kasabalarında görmek istiyor.

Kurumsal Web Tasarım

Üreticiler ucuza mallarını satıyor

Çıkrık Kasabası’nda yaşayan Muhammet Tiryaki topladıkları salatalıkları ucuza sattıklarını belirterek: ” Salatalık ve turşunun merkezi olan Çıkrık Kasabamızda bir fabrika bile yok. Yetkililerden rica ediyoruz. Buraya bir fabrika yapsınlar. Üreticiler mallarını ucuza satmak durumunda kalıyor. Üreticiyi ve çiftçiyi devlet desteklemelidir” ifadelerinde bulundu.

Çıkrık Kasabası bir dünya markası olmalı

Muhammet Tiryaki ” Çıkrık Kasabamızda tonlarca salatalık üretiliyor. Burası salatalık ve turşunun ana merkezi olmalıdır. Ürünlerimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında bir marka haline getirmek istiyoruz. Yetkililerin bu konuya hassasiyetle yaklaşacağına inancımız sonsuz. Umarım gereken yapılır. Hem Afyonumuz hem de Çıkrık Kasabamız bu alanda bir dünya markası olur” şeklinde konuştu.

Tohum fiyatları pahalandı

Geçen yıla oranla bu yıl tohum fiyatlarının pahalandığını belirten Tiryaki: ” Geçen sene daha ucuza aldığımız tohumları bu sene daha pahalıya alıyoruz. Ancak ürettiğimiz salatalıkları geçen sene de aynı fiyata sattık, bu sene de aynı fiyatta satıyoruz. Neden üreticiler hep mağdur oluyor ve zor durumda bırakılıyor?” dedi.

Sulama konusunda sıkıntılarımız var

Muhammet Tiryaki adlı üretici, kasabada sulama konusundaki problemlere değinerek: ”Sulama sırasında bütün çiftçiler kendi sulama motorlarını çalıştırıyor. Bu da elektriğe fazlaca yüklenilmesine neden oluyor. Elektrik kesintileri de bu yüzden ötürü yaşanıyor. Yetkililerin sulama konusunda bize yardım eli uzatması gerekiyor. Devletimizden isteğimiz; buradaki üreticilerin su problemine bir çözüm bulması yönünde” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.