Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

“Ablasyon yöntemi kalp çarpıntısı tedavisinde yüz güldürüyor”

ESOGÜ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. BÜLENT GÖRENEK

“Ablasyon yöntemi kalp çarpıntısı tedavisinde yüz güldürüyor”
2

Prof. Dr. Bülent Görenek, yaygın kalp çarpıntısı çeşidi atriyal fibrilasyonun tedavisinden bahsederken, “‘Ablasyon’ dediğimiz yöntemle kalp içinde çarpıntıya neden olan yerleri dondurma işlemi yüz güldürücü sonuçlar vermektedir” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Geçen hafta Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapılan ve çoğu Avrupa ülkelerinden beş bine yakın kardiyoloji uzmanının buluştuğu Avrupa Kalp Ritmi Birliği’nin bu yılki kongresine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek de davetli olarak katıldı.

Aritmiler yani kalp çarpıntıları hakkında en güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin tartışıldığı kongrede, Prof. Dr. Bülent Görenek en sık görülen kalp çarpıntılarından olan “atriyal fibrilasyon” konusundaki bilgi ve deneyimlerini meslektaşları ile paylaştı.

Prof. Dr. Bülent Görenek atriyal fibrilasyon ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Atriyal fibrilasyon kalbin kulakçıklarından kaynaklanan bir çarpıntı türü olup, uygun tedavi edilmeyen hastalarda beyne giden pıhtıya bağlı inmeye yani felce sebep olmaktadır. Bu nedenle atriyal fibrilasyonlu pek çok hastada pıhtı önleyici ilaçlar hayat kurtarıcı olmaktadır. Hastalığın tedavisinde ‘ablasyon’ dediğimiz yöntemle kalp içinde çarpıntıya neden olan yerleri dondurma işlemi yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Bazı hastalarda ise çarpıntıyı kontrol altına almak için çeşitli ilaçlardan yararlanılmaktadır.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.