Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 26°C

AB Türkiye Büyükelçilerinin eşleri Bursa’da buluştu

AB Türkiye Büyükelçilerinin eşleri Bursa’da buluştu
2

Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçilerinin eşleri Bursa’da düzenlenen etkinlikte Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri ve FAO Türkiye ekibi ile bir araya geldi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun Avrupa Birliği finansmanı ile “Güçlü Geçim Dayanıklı Toplum’’ sloganı altında yürüttüğü Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve ev sahibi topluluklara yönelik proje kapsamında AB Türkiye Büyükelçilerinin eşleri Bursa’da buluştu.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri ve FAO Türkiye ekibi ile bir araya geldi.

Proje kapsamında desteklenen Uludağ Yiğitali Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, 2020 yılında 21 kadın ortak ile kurulan kooperatife mesleki eğitimler kapsamında “Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı ve Unlu mamuller Üretimi” konularında Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde kurslar açtıklarını söyledi. Bu kurslar sonunda kursiyerlere maddi destek sağlandığını belirten Aygül, “Kooperatife ait dış mekanların iyileştirilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile görüşmeler yapılarak gerekli düzenlemeler yapıldı. Kırsal turizm bakımından önemli noktada olan kooperatifimizi, geçmişten gelen kültürlerini geleceğe taşıyabilmesi için AB tarafından fonlanan MADAD projesine dahil ederek kooperatifin ihtiyacı olan alet ve ekipmanlar alınarak kooperatifimize teslim edildi. Bu kapsamda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında konuklara, kooperatif ürünlerinden oluşan hediyeler takdim edildi. Daha sonra heyet, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi, Kozahan ve tarihi Ulucami ziyaretlerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.