Dolar 32,2504
Euro 34,9167
Altın 2.435,24
BİST 10.225,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 18°C
Az Bulutlu
Afyon
18°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C

İbf Dekanı Prof. Dr. Erteki̇n Dekanlar Konferansına Katıldı

İbf Dekanı Prof. Dr. Erteki̇n Dekanlar Konferansına Katıldı
2

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, Çin Renmin Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Okulu tarafından düzenlenen ‘Dekanlar Konferansı’na videolu bir mesajla katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

“Küresel Çağda Gazetecilik Etiğinin Önemi; Barışa Katkısı ve Doğru Haberin Gerekliliği” başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi İBF Dekanı Prof. Dr. Ertekin katıldığı konferansta gazeteciliğin tarafsız olması gerektiğini vurguladı. İlgiyle takip edilen konuşmasının devamında Prof. Dr. Ertekin şunları söyledi:

İBF Dekanı Prof. Dr. Ertekin: “Haberlerin dünyaya yayılması klavyemize ve faremize bağlı”

“Haberlerin dünyaya yayılması kişisel klavyemize ve faremize bağlı olan dijital teknolojilerden ibaret. Günümüzde gazetecinin sorumluluğu daha önemli. Haberler teknolojik imkanlarla yüklendiğinden basit bir sembolik tuş olan “enter” tuşu ile bile kolayca dijitale ulaşmakta. Okurların ilk algısı okuduklarına göre gördüklerine göre bir görüntü üretmek oluyor ve doğal olarak bu algı psikolojik olarak da bir kamuoyu oluşturuyor. Bu da demek oluyor ki gazeteciler sadece yazıp yayınlamıyor ya da burada yükleme ve güncelleme de yapıyor diyebiliriz. Okuyucular ayrıca gazeteciler tarafından inşa edilen bir algı sözcüğü geliştiriyorlar. Bugün gazetecilik evrensel etiği uygulayarak düşmanlıkları, korkuları kaldırmaya daha fazla odaklanmalı. Ayrıca geçmişe göre daha gelişmiş olan bu küresel çağda dünyanın temel sorunlarına daha çok konsantre olmamız gerekiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.