Dolar 32,4643
Euro 34,8518
Altın 2.480,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 21°C

99 robotik eğitmene kodlama eğitimi

99 robotik eğitmene kodlama eğitimi
2

Kodlama atölyelerinin kurulumuna devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da eğiticinin eğitimlerini sürdürüyor.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il genelinde fiziki durumu uygun olan okullarımıza robotik kodlama atölyeleri kurarak öğrencilerin teknoloji ile bağlantılı eğitim almalarına imkan sağladı.

Cumhuriyetimizin 98. yılında 98, 99. yılında 99 Robotik Kodlama Atölyesi kuran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm okullara Robotik Kodlama Atölyesi kurmayı planlayarak bu kapsamdaki çalışmalarına hız verdi. Bir taraftan atölyeleri kuran Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da 99 eğitmene eğitici eğitimi verildi.

GELECEĞİN YAZILIMCILARINI YETİŞTİRECEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile hayata geçirilen kodlama atölyeleri kurulumu projesi kapsamında, 3 yıllık sürede 294 okula kurulumlar tamamlanarak teslim edildi. KODELİ projesi kapsamında gerçekleştirilen “eğiticinin eğitimi” kapsamında İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu, Ahmet Zeki Büyükkuşoglu Ortaokulu, Yeni Mahalle Ortaokulu, Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu, Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu olmak üzere 7 farklı KODELİ atölyesinde eğitimler verildi. 5 KODELİ atölyesinde ortaokul öğretmenlerine, 2 KODELİ atölyesinde ise ortaöğretim öğretmenlerine eğitim verilerek toplamda 7 KODELİ atölyesinde 99 eğitmene robotik kodlama eğitimi gerçekleştirildi.

5 GÜNLÜK DOLU DOLU EĞİTİM

Eğitim teknolojileri uzmanı Ekin Kaygusuz tarafından İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesinde verilen 5 günlük eğitimde temel ardunio eğitimi ve Raspbery Pi eğitimleri gerçekleştirildi. Oldukça verimli bir ortamda gerçekleştirilen eğitimlerde günlük hayatla bağlantılı çeşitli projeler üzerinde çalışma yapıldı. Öncelikli olarak temel elektronik devre elemanlarının ve arduinonun işleyişi ve nasıl kodlanacağının yanı sıra elektronik devre elemanları ve sansürleri kullanılarak pratik yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.