Dolar 32,2702
Euro 34,7669
Altın 2.411,30
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 12°C

85 yaşında… Sabah 7’de dükkanını açıyor

85 yaşında… Sabah 7’de dükkanını açıyor
2

Bursa’da İznik Belediyesi hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında 25.belgeselinde İznik’te yarım asırdır esnaflık yapan Kemal Yazan’ın (85) hayatını ve mesleğini ele aldı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin“Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında belgeselleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda yarım asırdır İznik’te esnaflık yaparak geçimini sağlayan Kemal Yazan’ın icra ettiği mesleğini 70’li yıllardan buyana aynı heyecanla devam ettiriyor.

1938 yılında İznik’e bağlı Mecidiye de dünyaya gelen Kemal Yazan çocukluk yıllarında babasının yanında çobanlık yapar.1947 yılında ilkokulu bitirmesinin ardından İznik’te bir çok alanda esnafların yanında çıraklık yapar. Cenaze levazımatı ve bugünkü işi olan ayakkabıcılığı 85 yaşında olmasına rağmen sabah 07.00’da açarak aynı aşk ve şevkle devam ettirmekte.

“GİYECEK AYAKKABI BULAMAZKEN BUGÜN BU DURUMA GELDİK”

Esnaflıkta geçirdiği yarım asırı o günleri yaşarcasına anlatan Kemal Yazan (85) konuşmasında “Çocukluğumuzda yalın ayak başladığımız günlerden bu günlere geldik.Ben ayağıma giyecek ayakkabı bulamazken bugün bütün İznik bölgesine ayakkabı giydirir hale geldim.Benim gençlere tavsiyem hiçbir zaman hangi şartlardan nerelere geldiklerini unutmasınlar. Esnaflıkta vatandaşlarla aralarında ki güveni hiçbir zaman sarsmasınlar. Güven olduktan sonra meslekler asırlarca nesilden nesile devam eder. Yazan konuşmasında ayrıca İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’ya bu çalışmalar ile gelecek kuşaklara aktarılan tecrübeler ve meslekler dolayısıyla teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.