Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C

700 yıllık Osmanlı Ramazan geleneği sürüyor

700 yıllık Osmanlı Ramazan geleneği sürüyor
2

Bilecik’te 700 Yıllık Osmanlı Ramazan Geleneğiyle cami ve minareden arefe günü çocuklara sepetle şeker salma geleneği tekrar canlandı.

Kurumsal Web Tasarım

BİLECİK (İGFA) – Bilecik Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tekrardan canlandırılan Osmanlı geleneği, Ramazan bayramının arife günü ikindi namazından sonra caminin minaresinden ve pencerelerinden çocuklara Bayram sevinci ile buluşturmak adına bayram şekerleri sepetlerle çocuklara salındı.

“Ramazan ayında bir geleneğimizi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, “14. yüzyıldan bizlere ecdadımızdan miras kalan Şerif Paşa camii’nde bir Osmanlı geleneği olan bayramın arife günü ikindi namazına müteakiben caminin minaresinden ve pencerelerinden çocuklarımıza Bayram sevinci ile buluşturmak adına Bayram şekerlerimizi sepetlerimizi hazırladık ve Hacivat ile Karagöz oyunları ile çocuklarımızın Ramazan sevinçlerine ortak olduk. Şekerlerimizi Bayram müjdesi ile sepetten sallandırdık. Çocuklarımıza mutluluğu bizlerin mutluluğu.. Geleneklerimizi nesilden nesile aktarmak kadim mirasımızı diri tutmak ve kültürümüzü yaşatmak en güzel duygu… Sepetten sallandırılan şekerlerin haricinde Kent Konseyimizin destekleriyle cami içerisinde çocuklarımıza Hacivat ile Karagöz gölge oyunları oynatıldı. Kalabalık ve coşkuyla kutlanan nice Sağlıklı Mutlu Huzurlu Bereketli Güzel Bayramlara hep birlikte erişmek temennisiyle. Bu güzel programımıza destek veren Bilecik Kent Konseyimize ve Müftülüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.