Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

3 tonluk çelik otomobilin üstüne düştü: 1 ölü

3 tonluk çelik otomobilin üstüne düştü: 1 ölü
2

3 tonluk çelik otomobilin üstüne düştü: 1 ölü… Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşanan trafik kazasında gaz pedalı takılı bir şekilde kalan TIR’ın dorsesinde yüklü 3 ton ağırlığındaki çelik saç makarası, karşı taraftan gelen otomobilin üstüne düştü. Otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi. Gaz pedalı takılı kalan TIR ise ancak 30 kilometre sonra durabildi.

Kurumsal Web Tasarım

Kaza, Bursa-Ankara karayolu üzeri Mezit mahallesi civarında gerçekleşti. Eskişehir tarafından Bursa’ya doğru hareket halinde olan sürücü Hüseyin Ç. kontrolünde bulunan 31 ABJ 225 plakalı Çelik saç yüklü TIR’ın öne sürülen bilgilere göre gaz pedalı takılı bir şekilde kaldı. Yokuş aşağı daha da hızlanan TIR’ın keskin virajdan döndüğü esnada dorsesinde yüklü her biri 3’er ton ağırlığındaki çelik saç makaraları, dorseden karşı yöne doğru düştü. Düşen Çelik makaralardan biri İnegöl’den Eskişehir tarafında doğru seyir halinde olan sürücü Müslüm K. hakimiyetinde olan 17 GP 565 plakalı otomobilin ön kısmına düştü. 3 ton ağırlığında olan makaranın düştüğü otomobil, demir yığını haline geldi. Kazada otomobilin sürücüsü öldü.

30 kilometre sonra durabildi

Gaz pedalı takılı kalan TIR’ın sürücüsü Hüseyin Ç. aracı durdurmak için çabalasa da durduramadı. Sürücü, uyarı flaşörleri yakıp diğer araç sürücülerini uyardı. Bariyerlere de TIR’ı sürttüren sürücü aracı ne yaptıysa durduramayınca yoluna devam etti. Polis ekiplerinin uygulama yaptığı noktadan hızlı bir biçimde geçen TIR, İnegöl girişinde zorlukla durdu. 30 kilometre boyunca hızla giden TIR, bir ikinci kazaya neden olmadan durabildi.

Kaza yerinde hayatını kaybetti

Otomobilin bulunduğu kaza bölgesine 112 Acil Servis Ambulansı ve İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri geldi. Sağlık ekipleri sıkışan sürücünün yaşamını yitirdiğini belirledi. İtfaiye ekipleri ise sürücünün cansız bedenini sıkıştığı yerden çıkardı. Cenaze savcılık incelemesinden sonra morga götürüldü. TIR’ın sürücüsü Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaza anını anlatan sürücü Hüseyin ç. “Aracın gazı takılı kaldı. Elimden geldiği kadar kurtarmaya çalıştım. Korna, selektör yaptım. İstemeden oldu” şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri kazaya ilişkin olarak soruşturma başlattı.

Haberler Afyon – Eskişehir – Bursa – Haber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.