Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

23 Nisan neşesi çocukların coşkusu ile başladı

23 Nisan neşesi çocukların coşkusu ile başladı
2

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı “Bi Dünya Eğlence” etkinlikleri Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki resmi program ile başladı.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ İGFA- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 23-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Bi Dünya Eğlence” etkinlikleri Kocaeli Kongre Merkezi ve Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tüm coşkusuyla başladı. Kocaelili çocuklar, Atatürk tarafından kendilerine armağan edilen bayramı kutlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliklerin merkezi olan Kocaeli Kongre Merkezi ve Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ne geldi. Kocaeli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Resmi Programı da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Resmi program kapsamında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti ile birlikte İstanbul’dan başlayarak Anadolu’ya uzanan Milli Mücadele Yolculuğu muhteşem bir tiyatro gösterisi ile sahnelendi. Yahya Kaptan Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği oyun büyük beğeni gördü.

AKMANŞEN’İN KONUŞMASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen bir konuşma yaptı. Akmanşen konuşmasına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. Yılını ve Çocuk Bayramını kutlayarak başladı. 23 Nisan’ın Türk’ün bağımsızlık ve milli iradesinin dünyaya duyurulduğu gün olduğunu kaydeden Akmanşen, “Meclisimiz bağımsızlığımızın sembolü olmaya geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Çünkü çocukların yüreklerinde her zaman sevgi vardır. Onlar bir milletin geleceğidir” şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşen, konuşmasında öğretmenlere de seslenerek, “23 Nisan ruhu birlik ve beraberliğimizin en büyük emanetidir. Sizler de bu emanetin bekçilerini en iyi şekilde yetiştireceksiniz” dedi. Akmanşen konuşmasını “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Sevgili Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmanın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini protokol üyeleri ile Yahya Kaptan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serap Ener’in elinden aldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Resim yarışmasında birinci olan öğrenci Karamürsel Uçan Balon Anaokulundan Buğlem Cansu Karakurt, Şiir yarışmasında birinci olan öğrenci Gölcük Şehit Bülent Albayrak İlkokulundan Ali Faruk Sarıca, Kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenci Gebze Emlak Konutları Alparslan Ortaokulundan Fatma Zehra Daş, Resim yarışmasında ikinci olan öğrenci Körfez Mimar Sinan İlkokulundan Erva Ermiş, Şiir yarışmasında ikinci olan öğrenci Çayırova Ahmet Yesevi İlkokulundan Ayaz Turab Çukay, Kompozisyon yarışmasında ikinci olan öğrenci Kartepe Kocaeli Sınav Koleji Şahin Ortaokulundan Ömer Kutay Kebeci, Resim yarışmasında üçüncü olan öğrenci İzmit Yarbay Refik Cesur İlkokulundan Zeynep Duru Dönmez, Şiir yarışmasında üçüncü  olan öğrenci  Kandıra Zafer İlkokulundan Turab Geçgin, Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan öğrenci Kandıra Yusufca Şehit İrfan Yaman Ortaokulundan Yunus Emre Yıldız.

ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM TİYATRO GÖSTERİSİ

Ödül töreni sonrasında, Yahya Kaptan Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği ve Milli Mücadele sürecini anlatan tiyatro oyununa geçildi. Oyun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a hareket etmeden önce İstanbul’da yaşadıklarının anlatılmasıyla başladı. Bu süreçle başlayan Milli Mücadele Destanı; Samsun, Erzurum, Sivas Kongrelerinin ardından Ankara’da TBMM’nin açılmasına kadar kesitler halinde öğrenciler tarafından sahnelendi.  Oyunda Yahya Kaptan Ortaokul öğrencisi Yusuf Kars, Atatürk rolünü büyük bir başarı ile sergiledi. Oyun sonunda konuklar öğrencilerin anlamlı performansını ayakta alkışladı. Türk Bayrakları ile salonda muhteşem bir görüntü gerçekleştiren öğrenciler ise söyledikleri şarkılarla 23 Nisan coşkusuna eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.