Dolar 32,5050
Euro 34,8389
Altın 2.488,12
BİST 9.574,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

2022 afet tatbikatlarıyla geçecek… 4 Mart’ta tüm okullarda tahliye tatbikatı yapılacak

2022 afet tatbikatlarıyla geçecek… 4 Mart’ta tüm okullarda tahliye tatbikatı yapılacak
2

Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hazırladığı eylem planları ve bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için paydaş kurumlarla çalışmalarını aralıksız sürdüren AFAD, tarih boyunca büyük acılara neden olan bu yıkıcı güce, Deprem Haftası’nda da dikkati çekti.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu, geçen yıl alınan afet eğitiminin bu yıl tatbikatlarla uygulamaya konulacağını belirterek “Birey olarak, her şeyi kamudan beklememekte fayda var. Sanki her an deprem olacakmış gibi hazır olmak zorundayız” dedi.

Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Türkiye’deki en büyük depremin 1939’da Erzincan’da meydana geldiğini, ancak 1999 yılındaki Marmara Depremi’ni “milat” kabul ettiklerini belirterek, “O depreme göre çok daha hazırız.” diye konuştu. Çalışmalarının sürdüğünü, sonraki yıllarda Türkiye’nin depreme daha hazır hale geleceğini anlatan Nurlu, 2012’de AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Deprem Strateji Eylem Planı’nda (UDSEP) yüzde 65’lik bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Nurlu, “2 senemiz kaldı. Ben eminim ki yüzde 95’lere ulaşacağız. 13 kurum bu planda görevli vaziyette. 13 kurumumuzun ilgili paydaşlarla birlikte çalışmaları çok güzel devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

TÜM OKULLARDA EŞ ZAMANLI TATBİKAT

Öte yandan Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında 60 milyon kişiye afet bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim verildiğini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla bu yılın tatbikat yılı ilan edildiğini belirterek, bu hafta deprem haftası tüm illerdeki okullarda cuma günü 11.30’da tahliye tatbikatı yapılacağını duyurdu. “Geçen yıl bunun eğitimini almıştık. Bu yıl eş zamanlı bütün okullarda yapılacak” diyen Nurlu, “Farklı aylarda farklı tatbikatlar yapılacak. Yangın söndürme, apartmanlarda, kamu kurumlarında tatbikat yapılacak. Geçen yıl aldığımız eğitimi bu yıl uygulamayla yerine getireceğiz, çok daha bilinçli olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.