Dolar 32,1841
Euro 34,9478
Altın 2.420,80
BİST 10.656,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 23°C
Cum 25°C

Z kuşağı atıkları sanata ve oyuna dönüştürüyor

ALİ FUAT CEBESOY ORTAOKULU VE BERABERİNDEKİ ORTAK OKULLAR, GENÇLERİN GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDAKİ FARKINDALIĞINI ARTTIRMAK VE SIFIR ATIK BİR GELECEK İÇİN “Z KUŞAĞI İLE DÖNÜŞEN OYUN VE SANAT” ADLI E-TWİNNİNG PROJESİNE KATILDI.

Z kuşağı atıkları sanata ve oyuna dönüştürüyor
2

Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu ve beraberindeki ortak okullar, gençlerin geri dönüşüm konusundaki farkındalığını arttırmak ve sıfır atık bir gelecek için “Z Kuşağı ile Dönüşen Oyun ve Sanat” adlı E-twinning projesine katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Nergiz Demiröz ve öğrencilerinin katılımcısı olduğu proje, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İHO(Konya) Teknoloji Tasarım Öğretmeni Nilüfer Şadakoğlu ve Osmangazi Ortaokulu(Konya) Teknoloji Tasarım Öğretmeni Selda Çelebi tarafından başlatıldı. Şehit Hasan Halit Küçük Ortaokulu(Elazığ) Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Kübra Karataş’ın da katkılarıyla sürdürülmektedir. “Z Kuşağı ile Dönüşen Sanat” projesiyle atık malzemelerin Z kuşağının ilgisini çekecek şekilde oyuna ve sanata dönüştürülmesi amaçlanıyor.

“Sıfır atık bir gelecek için”

Öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan “Z Kuşağı ile Dönüşen Oyun ve Sanat” projesi ile günlük yaşantıda kullanılan atık malzemeler birbirinden farklı ve ilgi çekici ürünlere dönüşebiliyor. Masa oyunlarından, günlük ihtiyaç duyulan ürünlere kadar geri dönüşebilen atıklarla eğlenceli aktiviteler yapabilme şansı yakalayan öğrenciler sanal dünyadan uzaklaşarak eğlenceli oyunlarını kendileri dönüştürebiliyor. Öğrenciler bu sayede üretkenlik, özgünlük, farklı perspektif gibi becerilerini de geliştirebiliyor.

“Z kuşağı sanatla bilinçleniyor”

Projenin katılımcısı Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Nergiz Demiröz projenin, öğrencileri sanal dünyadan uzaklaştırdığını ve somut oyunlarda eğlenmelerini sağladığını belirtti. Demiröz; ortak okullarla entegre bir şekilde çalışıldığını ve Prezi, World Art, Canva, Padlet, Animaker, Bitmoji, Thinling gibi Web.2 araçlarının projenin yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sunduğunu ekledi. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Demiröz, son olarak doğal kaynakların korunması ve atık miktarının azalması için Z kuşağını bilinçlendiren projelere devam edeceklerinin altını çizdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.