Dolar 32,4054
Euro 34,7939
Altın 2.409,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 10°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Yeşi̇lay Ve Üni̇versi̇te Yöneti̇mi̇ Arasında “Türk Dünyası” İşbi̇rli̇ği̇

AFYONKARAHİSAR SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ, KAZAKİSTAN’IN TÜRKİSTAN ŞEHRİNDE DÜZENLENEN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI, TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜRKÜNİB) GENEL KURULUNDA BİRLİK ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ.

Yeşi̇lay Ve Üni̇versi̇te Yöneti̇mi̇ Arasında “Türk Dünyası” İşbi̇rli̇ği̇
2

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı, Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) Genel Kurulunda birlik üyeliğine kabul edildi.

Kurumsal Web Tasarım

Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde; Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Macaristan’dan ellinin üzerinden yükseköğretim kurumu yöneticisi ve temsilcisinin katıldığı TÜRKÜNİB 6. Genel Kurulunda AFSÜ’yü temsil ettiklerini belirten AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan Yeşilay Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yeşilay Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ile Yeşilay yöneticilerine yapılacak çalışmaları aktaran Prof. Dr. Adem Aslan, “AFSÜ olarak Birlik üyesi üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi ile çeşitli ortak akademik çalışmaları kapsayan dört protokol imzalank. Türk Dili konuşan halklara mensup öğrenciler arasındaki kültürel bağı geliştirmek amacıyla AFSÜ bünyesinde “Türk Dünyası Kültür Topluluğu” kuruldu. Afyonkarahisarlı öğrencilerimizin Türk Dünyası ile bağlantısını geliştirmek amacıyla Yeşilay ve diğer kurumlarımızla ortak çalışmalar yapmayı arzuluyoruz” dedi.

Yeşilay Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ise, Afyonkarahisarlı öğrencilerimizin Türk Dünyası ile bağlarının güçlenmesinin önemine işaret ederek, “Bizler de bu çalışmalara tüm gücümüzle destek vermeye çalışacağız” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.