Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Yem bulmakta zorlanan yılkı atları ovaya indi

AFYONKARAHİSAR’DA DEVAM EDEN OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI SANDIKLI VE ŞUHUT İLÇELERİ ARASINDA BULUNAN KUMALAR DAĞI’NDA YİYECEK BULMAKTA ZORLANAN YILKI ATLARI OVAYA İNDİ.

Yem bulmakta zorlanan yılkı atları ovaya indi
2

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ve Şuhut ilçeleri arasında bulunan Kumalar Dağı’nda yaşayan yılkı atları, devam eden olumsuz hava şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanınca ovaya indi.

Kurumsal Web Tasarım

Kış mevsimi zorluklarının yaşandığı Kumalar Dağı’nda yaşayan yılkı atları yaşanan kar yağışı sonrası yiyecek bulmak için ovaya indi. Anadolu’da yazın köy işlerinde kullanılan kişilerin yem vermemek için doğaya salmasıyla yabanileşen ve doğada hayatta kalma mücadelesi veren yılkı atları Sandıklı Bekteş köyü yakınlarındaki ova ve tarım arazilerine indi. Gruplar halinde bulunan ve sayıları yüzlerce olan yılkı atların kışı geçirebilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından zaman zaman doğaya yem bırakılsa da yoğun kar yağışı nedeniyle dağda yaşamakta güçlük çekiyorlar. Yılkı atlarının zaman zaman dağdan biraz daha ılıman olan ova ve tarım arazilerine indikleri gözlendi. Yanlarında yavrularıyla ovaya inen yılkı atları vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.