Dolar 32,2679
Euro 34,7171
Altın 2.402,65
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 12°C

Yazlık lastik değişimlerinin ertelenmesi büyük risk oluşturuyor

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASININ 1 NİSAN’DA SONA ERMESİYLE BİRLİKTE LASTİKÇİLERDE YAZLIK LASTİK DEĞİŞİMLERİ BAŞLADI. LASTİKÇİLER İSE VATANDAŞLARI LASTİK DEĞİŞİMİNİN ERTELENMEMESİ KONUSUNDA UYARDI. SAMİ YUSUF

Yazlık lastik değişimlerinin ertelenmesi büyük risk oluşturuyor
2

Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan’da sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yazlık lastik değişimleri başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2021’da başladı ve 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle sona erdi. Hava sıcaklığının 7 derecenin üzerine çıkmasıyla tüm özelliğini yitiren kışlık lastikler, sürücüler için büyük risk oluşturuyor. Yükselen hava sıcaklıklarıyla birlikte vatandaşlar da araçlarında takılı olan kışlık lastikleri, yazlık lastiklerle değiştirmeye başladı. Yol tutuşu ve güvenli duruş mesafesi açısından hayati önem taşıyan lastiklerin mevsimi dışında kullanılması istenmeyen kazalara neden olabiliyor.

“Lastik değişiminin ertelenmemesi gerekiyor”

Uzun yıllardır Eskişehir’de araç lastiği işiyle uğraşan Sami Yusuf, hava sıcaklıklarının artmasıyla yaklaşık 1 haftadır yazlık lastiğe geçiş için değişimlerin yapıldığını söyledi. Sürücüleri kışlık lastiklerin bu mevsimde büyük risk oluşturduğunu konusunda uyaran Yusuf, şunları ifade etti:

“Havaların düzelmesiyle lastik değişimleri başladı. Yaklaşık 1 haftadır kışlık lastiklerini yazlıklarla değiştirmek isteyenler geliyor. Değişimlerin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Vatandaşlar uzun süren kış koşullarından ve yağışlardan dolayı lastik değişimlerini erteliyor. Fakat kışlık lastikler 7 derecenin üzerinde işlevini kaybediyor. Yol tutuşu ve duruş mesafesi normalden farklı oluyor. Bu da kazaları beraberinde getiriyor. Bu günlerde hava sıcaklıkları 20 derecelere kadar yükseldi. Yağış olsa dahi hava sıcaklığından dolayı kışlık lastikler beklenen performansı gösteremez. Lastiklerin uygun olmaması hem risklidir hem de maliyetli. Mevsimi dışında kullanılan lastik çabuk aşınır ve aracın yakıt tüketimini artırır. Bunlardan dolayı lastik değişiminin ertelenmemesi gerekiyor.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.