Dolar 32,2797
Euro 34,7164
Altın 2.389,95
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Açık
Afyon
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C

Vinç Sistemleri Tasarımı

Vinç Sistemleri Tasarımı
2

Vinç sistemleri fabrikalarda, imalathanelerde ve daha birçok sektörde ağır yüklerin bir noktadan bir diğerine taşınmasına olanak sağlayan sistemlere verilen isimdir. El yöntemiyle taşınması mümkün olmayan araçlar vinçler vasıtasıyla kolaylıkla taşınabilir. Bir vinç sistemli tasarlanırken dikkat edilecek bazı hususlar mevcuttur. Öncelikle bir vinç sistemi fabrika içerisinde çalıştığı için güvenilir olması beklenir.

Kurumsal Web Tasarım

İş Kazalarının Önüne Geçebilmek

İş kazalarının önüne geçilmesinde mühendislik hesaplarının rolü oldukça büyüktür. Taşınacak olan yüklerin doğru bir şekilde analiz edilerek tasarımının yapılması gerekir. Mukavemet hesaplarında yapılacak ufak bir yanlışlık büyük kazalara neden olabilir. Vinç sistemleri büyük ve dayanıklı profillerden ve çelik halatlardan oluşur. Bu sayede taşınması ağır olan sistemlerde dahi kolay bir şekilde taşınabilir.

Tarihte Vinç Sistemleri

Eski çağlardan beridir taşınması ağır yüklerin halatlarla taşınabileceği aşikardır. Basit makineler ve basit vinç sistemleri tarihte de kullanılmıştır. Günümüzde kullandığımız vinç sistemleri ise eski dönemlerde kullanılan basit sistemlerin gelişmişleridir. Liftkon Mühendislik firması tasarımını yaptığı portal vinç hizmetlerini sizlere sunmanın gururunu yaşıyor. Gezici ve taşıyıcı vinç sistemlerini firmanızda kullanmak personellerin üzerinden büyük bir yükü alıyor.

Mühendislik Hesaplamalarının Önemi

Öncelikle bir çift kiriş gezer vinç tasarlanırken statik analizlerin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Ağır yükler altında çalışacak olan vinç sistemlerinin dayanıklı olması beklenir. Ancak bu sayede iş yerlerinde iş kazalarının önüne geçilebilir. Liftkon Mühendislik tasarlamış olduğu vinç sistemlerinin dayanıklı ve sağlam yapıya sahip olmasına oldukça özen gösterir. Vinç sistemleri hakkında daha detaylı bilgiler alabilmek için resmî web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.