Dolar 32,5484
Euro 34,8615
Altın 2.430,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Vatandaşlara ’pazarlardan alışveriş yapın’ çağrısı

ZİNCİR MARKETLERDE YÜKSEK OLAN SEBZE FİYATLARI SIK SIK GÜNDEME GELİRKEN, PAZARLARDA DÜŞEN FİYATLAR HAKKINDA KONUŞAN ESKİŞEHİR PAZARCILAR ODASI BAŞKANI ÇİÇEK, “MARKETTEN 200 LİRAYA ALINAN ÜRÜN PAZARDA 100 LİRAYA ALINIYOR” DEDİ.

Vatandaşlara ’pazarlardan alışveriş yapın’ çağrısı
2

Zincir marketlerde yüksek olan sebze fiyatları sık sık gündeme gelirken, pazarlarda düşen fiyatlar hakkında konuşan Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Çiçek, “Marketten 200 liraya alınan ürün, pazarda 100 liraya alınıyor” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşla birlikte ihracatı duran sebzelerde fiyatlar dibi gördü. Birçok yaş sebze ürünü iç piyasaya verildi. Bekleyen yaş sebzelerin bozulmasından korkan toptancı ve aracılar fiyatları düşürünce pazar tezgahlarında vatandaşı memnun eden etiketler asıldı. Savaş başlamadan önce pazarlarda da fiyatı yüksek olan domates, biber, salatalık gibi ürünler şu günlerde makul fiyatlara alıcısını bekliyor.

“Pazarlarda hem fiyatlar yarı yarıya hem de ürünler taze”

Marketlerde satılan ürünlerin raf ömrünün uzun olduğunu ve pahalı olduğunu belirten Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, vatandaşı pazarlardan alışveriş yapmaya davet etti. Markete göre yarı yarıya fiyatlarla taze ürünlerin satıldığını belirten Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

“İhracatın durmasından dolayı pazarlarda satılan ürünler şuan çok ucuz. Marketlerde 16 liraya satılan muz pazarda 8 ile 10 lira arasında, 20 liraya satılan domates 8 ile 10 lira arasında değişiyor. Elma, portakal gibi ürünler pazarlarda 5 liradan satılıyor. Özellikle yeşillikler sabah saat 5’te tarladan toplanıyor ve direk pazar tezgâhına götürülüyor. Pazarlarda hem fiyatlar yarı yarıya hem de ürünler taze. Marketlerde raf ömrü çok uzun oluyor. Pazarcının elindeki mal beklemez. Haftanın 3 günü pazarcıya taze mal gelir. Vatandaş markete gidip 200 liralık ürün alsa aynı ürünlerin daha tazesini pazardan 100 liraya temin edebilir. Pazardaki fiyatlar marketteki fiyatların yarısı kadar. Ayrıca daha kaliteli oluyor. Pazarcılar kendileri yemeyeceği ürünü vatandaşa satmıyor. Vatandaşımızı taze ürünleri ucuza alabileceği pazarlara davet ediyoruz.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.