Dolar 32,3928
Euro 34,8295
Altın 2.439,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C

UNESCO sanatçısı Hamza Üstünkaya’nın adı sokakta yaşayacak

KÜTAHYA’NIN, UNESCO YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ ÖDÜLÜNE SAHİP ÜÇ SANATÇIMIZDAN BİRİSİ OLAN HAMZA ÜSTÜNKAYA’NIN ADI BİR SOKAĞA VERİLDİ.

UNESCO sanatçısı Hamza Üstünkaya’nın adı sokakta yaşayacak
2

Kütahya’nın, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülüne sahip üç sanatçımızdan birisi olan Hamza Üstünkaya’nın adı bir sokağa verildi. Sokak tabelasının asım töreni için sanatçı ile bir araya gelen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Üstünkaya’ya verdiği hizmetler için teşekkür etti.

Kurumsal Web Tasarım

Bahçelievler Mahallesi’nde bir sokağa adı verilen çini sanatçısı Hamza Üstünkaya için bir tören düzenledi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Ülkemizin ve dünyanın UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülüne sahip büyüğümüz, sanatçımız Hamza Üstünkaya’nın adını, daha hayatta iken bir sokağa verelim diye meclisimizden karar çıkarttık. Bahçelievler Mahallemizdeki bu sokağa Hamza Üstünkaya adını verdik. Bugün sokak tabelasını asmak için sanatçımızla bir araya geldik. Kendisine, ailesine ve bizlere dua eden herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin. Şehrimizin Yaşayan İnsan Hazinesi Ödüllü üç sanatçısından birisi Hamza abimiz. Bu zenginlik, bu şehre Cenabı Allah’ın bir lütfu. Kendileri bizim için çok değerli. Bugüne kadar yaptığı her türlü hizmet için kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Çini sanatçısı Üstünkaya, herkese teşekkür ettiği konuşmasında, “Sokağa ismimi verenlerden Allah razı olsun ve teşekkür ediyorum. Benim babamda çini ustasıydı ve o’nun adı da bir sokağa verilmişti. Ne mutlu bize, hem oğlu hem de kendi ismi bir sokağa verildi. Bir yerlere bazen sen farkında olmadan geliyorsun. Sen güzelleştikçe farkına varılıyorsun. Ben hiçbir zaman burada olacağım diye hedef koymadım. Ama çalıştıkça beni yakaladılar ve gördüler. Ben Kültür Bakanlığı sanatçısıyım, aynı zamanda UNESCO ödülüm var, aynı zamanda DPÜ fahri doktora unvanını verdiler. Şuanda da müzem kuruluyor. Herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.