Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

UMKE ve AFAD ortaklığında ‘Deprem Masabaşı ve Saha Tatbikatı’ gerçekleştirildi

AFYONKARAHİSAR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ TARAFINDAN, AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ GELİŞİMİNE KATKI SUNMAK AMACIYLA UMKE VE AFAD ORTAKLIĞINDA ‘DEPREM MASABAŞI VE SAHA TATBİKATI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

UMKE ve AFAD ortaklığında ‘Deprem Masabaşı ve Saha Tatbikatı’ gerçekleştirildi
2

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından, afetlerde sağlık hizmetleri gelişimine katkı sunmak amacıyla UMKE ve AFAD ortaklığında ‘Deprem Masabaşı ve Saha Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Senaryo gereği afetzedelerin ilk müdahale ve Sahra Hastanesine nakli sağlandı. Tatbikatta 40 UMKE personeli, 2 UMKE aracı, UMKE lojistik aracı ve nakil otobüsü ile 2 ambulans ile yer aldı. Tatbikata Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Pala ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Güdücü’de katıldı. Tatbikatın ardından bir açıklama yapan Pala, “Burada gerçek bir senaryo yaşandı. Bir depremde neler yapılacak, hangi kurumlar, hangi görevi yerine gerçekleştirecek bunu masa başında bire bir yaşadık. Şimdi de burada bir afet bölgesinde ne tür bir müdahale yapılıyor bunları gördük. Bildiğiniz gibi ülkemiz ve ilimiz de deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Birçok afete maruz kalan bir ülkeyiz. Buna hazırlıklı olmamız lazım. Gerek afet öncesi, gerek afet sonrasında yapılabileceklerle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor, bu konuda gerekli eğitimi almamız gerekiyor ki afetlerden daha az zararla kurtulalım. Tatbikatı yer alan ve emeği geçen tüm personelimizi kutluyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.