Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Uluçay Afyonkarahisar’a iki yeni müze kazandıracak

Uluçay Afyonkarahisar’a iki yeni müze kazandıracak
2

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay projeleri arasında yer alan ‘Tarım Müzesi’ ve ‘Mermer Müzesi’ ile ilgili açıklama yaptı. “Tarım ve mermer gibi sektörler Afyonkarahisar’ımızın temel unsurlarıdır. Bu müzelerin kurulmasıyla, geçmişimizi koruyacak, gelecek nesillere aktaracak ve şehrimizin turizm potansiyelini artıracağız” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Uluçay açıklamasında, “Yapacak olduğumuz Tarım Müzesi Afyonkarahisar’ımızın zengin tarım geçmişini ve tarımsal faaliyetlerini sergileyebileceğimiz önemli bir merkez olacak. Bu müze sayesinde şehrimizin tarımsal potansiyelini ve geçmişten günümüze tarımın nasıl evrim geçirdiğini gelecek nesillerimize gösterebileceğiz. Müzemizde bu topraklarda geçmişten günümüze yetiştirilmiş tüm ürünlerin ve tohumlarında örnekleri bulunacak. Aynı zamanda tarım kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması noktasında müzemiz şehrimize büyük katkı sağlayacak” dedi.

Açıklamasının devamında Mermer Müzesi ile ilgili konuşan Uluçay, “Dünyaca ünlü tescilli Afyon mermerimizin geçmişten günümüze hikayesini anlatan ve mermer zenginliğimizi sergileyebileceğimiz bir Mermer Müzesi kuracağız. Afyonkarahisar’ımızın dünya çapında ünlü mermer sektörünü tanınırlığını artırmak ve bu alandaki mirasını korumak amacıyla böyle bir müzeyi projelerimiz arasına dahil ettik. Müzemiz şehrimizin ekonomik ve kültürel değerlerine katkı sunacak” dedi.

Uluçay açıklamasına şöyle devam etti; Tarım ve mermer gibi sektörler Afyonkarahisar’ımızın temel unsurlarıdır. Bu müzelerin kurulmasıyla, geçmişimizi koruyacak, gelecek nesillere aktaracak ve şehrimizin turizm potansiyelini artıracağız dedi.