Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Açık
Afyon
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C
Per 20°C

Uci̇m Eski̇şehi̇r ‘Çocuk İsti̇smarı Konusuna Di̇kkat Çeki̇yor

SAADET ÖĞRETMEN ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ (UCİM) ESKİŞEHİR İL SORUMLUSU MELTEM DİLTEMİZ DOĞAN

Uci̇m Eski̇şehi̇r ‘Çocuk İsti̇smarı Konusuna Di̇kkat Çeki̇yor
2

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Eskişehir il sorumlusu Meltem Diltemiz Doğan, toplumda çocuk istismarı konusunda bir bilinç oluşturmak istediklerini vurguladı.

Kurumsal Web Tasarım

UCİM Eskişehir il sorumlusu Meltem Diltemiz Doğan, kentteki faaliyet ve hedeflerinden bahsetti. Kendisinin de önceden dernekte gönüllü bir şekilde üyelik yaparak düzenli bağışçısı olduğunu ileten Doğan, Türkiye genelinde yapılanması olan bir organizasyonda görev almaktan dolayı memnuniyeti dile getirdi. Toplum içerisinde çocuk istismarına yönelik bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten il sorumlusu Doğan, “Çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumak istiyoruz” dedi.

“Gönüllü avukatlarımız tarafından destek vermekteyiz”

UCİM’in Eskişehir’de gerçekleştirmek istedikleri etkinlikleri ifade eden Doğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sorumluluk ve gönüllülük bilincim oluştuktan sonra UCİM ailesine dâhil oldum ve kentteki yapılanmamız henüz yeni yeni oluşuyor. Bizim amacımız, çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumak ve önlemektir. Bunun için de ebeveynler başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarına ve çocuklara, gönüllü uzmanlarımız tarafından bilinçlendirme eğitimi verip toplum içinde bir farkındalık meydana getiriyoruz. İhmal ve istismara uğrayanlarınsa yanında olarak dava süreçlerinde ve sonrasında yine gönüllü avukatlarımız tarafından destekliyoruz. Eskişehir’de ilk olarak okul öncesi eğitim kurumlarla görüşüp oralarda görev yapan öğretmenlerimize ihmal ve istismar üzerine seminerler vermeyi planlıyoruz. Önümüzdeki bahar aylarındaysa çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleyip oyunlar oynamaya, resimler yapmaya ve onları da bu amacımız hususunda bilinçlendirme çalışmaları yürüteceğiz.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.