Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Türkiye’nin ilk Seracılık ve Tarım Fuarı Simav’da açılacak

TÜRKİYE’NİN İLK SERACILIK VE TARIM FUARI SİMAV’DA AÇILACAK

Türkiye’nin ilk Seracılık ve Tarım Fuarı Simav’da açılacak
2

Kütahya’nın Simav ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk Jeotermal Seracılık ve Tarım Fuarı’nın 90 yıldan devam eden bölgenin en büyük panayırı olma özelliği taşıyan Simav Panayırı ile birleşerek 26 Ağustosta açılacak.

Kurumsal Web Tasarım

Seracılık konusunda kurulum, sera ekipmanları, danışmanlık, fide ve tohum gibi katılımcıların yanı sıra tarım makinaları, sulama sistemleri, gübre ve bitki besleme gibi birçok sektörün bir arada bulunacağı fuar 4 Eylül’e kadar devam edecek.

Termal enerjinin cazibe merkezi Simav ‘da 1,2 milyon metrekare alanda yatırımı planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera OSB de yıllık 50 bin ton domates üretimi hedefleniyor. Yeni iş imkanlarına kapı açacak olan fuarın Simav Kütahya ve ilçelerinin yanı sıra Manisa Balıkesir Uşak Afyonkarahisar gibi komşu illerden de ziyaretçi alması bekleniyor.

Simav Jeotermal Seracılık ve Tarım Fuarı’nın yapılması konusunda büyük destek veren Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Simav’da 500 dekarlık bir alanda kurulu seralarda domates üretimi yapıldığını söyledi.

Biçer, ”Simav Eynal domatesi ismiyle markalaşmış olan domatesimizin üretimini organize sera bölgesinde artırarak öncelikli hedefimizi iç piyasanın talebini karşılamak, sonrasında ise ihracatını gerçekleştirmek olacak. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz fuarımız ise hedefe giden yolda önemli bir adım olacaktır. Fuarın bölgemize memleketimize ve tüm katılımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.