Dolar 32,4079
Euro 34,7973
Altın 2.402,53
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Tükenen kaynaklar konusunda Eskişehir halkını bilgilendirmek istiyorlar

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK PLATFORMU KAPSAMINDA GERİ DÖNÜŞÜM KAĞITLARINDAN DAVETİYE YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ, TÜKENEN KAYNAKLAR HAKKINDA ESKİŞEHİR HALKINI BİLİNÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR.

Tükenen kaynaklar konusunda Eskişehir halkını bilgilendirmek istiyorlar
2

Sürdürülebilir Gelecek Platformu kapsamında geri dönüşüm kağıtlarından davetiye yapmak için bir araya gelen Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencileri, tükenen kaynaklar hakkında Eskişehir halkını bilgilendirmeyi hedefliyor.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından oluşturulan Sürdürülebilirlik Gelecek Platformu, Eskişehir halkını tükenen kaynaklar hakkında bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Oluşturulan bu platform, planladığı çeşitli etkinlikler ile üniversitelilere, çocuklara ve Eskişehirlilere el uzatıyor. Bilboard çalışması, konferans ve 23 Nisan çalışmalarıyla, tükenen kaynaklar hakkında farkındalıklar oluşturmaya çalışan Sürdürülebilirlik Gelecek Platformu, tüm etkinliklerinde geri dönüşüm farkındalığını ön planda tutuyor. Platform üyeleri, etkinlikler dahilinde geri dönüşümlü kâğıttan davetiye yapmak için bir araya geldi.

“Eğer bugünlerin kıymetini bilip önlem almazsak, yarın soframızda doğal ürün bulamayacağız”

Toplam yedi üniversite öğrencisinden meydana gelen platform, Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Sukurusu Uygulama Merkezi’nde, gelecek nesiller için kolları sıvadı. Platform üyeleri, geri dönüşüm atıklarından hazırladıkları kağıtlar ile davetiye kartı oluşturdu. Geri dönüşüm kağıtlarıyla örnek bir projeye sergilediklerinden bahseden platform üyesi Ahmet Kut, “Eğer bugünlerin kıymetini bilip önlem almazsak, yarın soframızda doğal ürün bulamayacağız ve aynı zamanda tükenen kaynakları bilinçli kullanmayıp israf edersek yarın ne nefes alacak alanımız ne de işleyecek tarlamız kalmayacak. Gelişen teknolojiyle birlikte inovaktif adımlar atılmalı ve sürdürebilir projeler göz ardı edilmemelidir. Bizim tek amacımız, Eskişehir halkına bu bilinci aşılamaktır” şeklinde konuştu.

“Sürdürülebilir bir gelecek için kaynakları doğru kullanmalı ve gençleri bu konuda bilinçlendirmelidir”

Tükenen kaynakların önemine dikkat çekmeye çalışan ve üniversite öğrencilerine danışmanlık yapan Doç. Dr. Cemal Cingi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Geri dönüşüm meselesini önemsemeli ve her zamankinden daha fazla üzerine düşmeliyiz. Bugün doğal kaynakların hızla tükendiği ve bu kaynakların telafisinin olamayacağı bir duruma geldik. Maalesef artan üretim ve tüketim çılgınlığı yüzünden çevre ihmal edilmektedir. Sürdürülebilir bir gelecek için kaynakları doğru kullanmalı ve gençleri bu konuda bilinçlendirmeliyiz.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.