Dolar 32,4745
Euro 34,7570
Altın 2.441,46
BİST 9.936,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 19°C

TFF’den, Afyonspor’a 74 bin TL para ve hak mahrumiyeti cezası

TFF’den, Afyonspor’a 74 bin TL para ve hak mahrumiyeti cezası
2

TFF 2. Lig’de geçtiğimiz hafta sonu oynanan Afyonspor-Sivas Belediyespor karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle kulübeAfyon ekibi ve yöneticilerine TFF’den adeta ceza yağdı. Olaylar sebebiyle kulüp ve yöneticilere toplamda 74 bin TL para ve hak mahrumiyeti cezası verildi.

Kurumsal Web Tasarım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ceza miktarları ve nedenleriyle ilgili bilgi verildi. Açıklamada, “Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 12 bin TL, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 8 bin TL, Afyonspor kulübünün, mensubunun akreditasyon kartını başkasına kullandırması suretiyle TFF ve müsabaka görevlilerini yanıltmaya çalışılmasından dolayı 20 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Afyonspor kulübü idarecisi Adem Yılmaz’ın, başkasına ait akreditasyon kartını kullanmasından dolayı 2 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası, Yılmaz’ın, rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 13 bin TL, Yılmaz’ın müsabaka görevlilerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumıyeti ve 8 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi” ifadeleri yer aldı.

Kulüp masörü de cezalardan nasibini aldı

Öte yandan, Afyonspor kulübü masörü Adem Halit Arı’nın, kendisine ait akreditasyon kartını başkasının kullanmasına izin vererek belgelerin haksız kullanımına iştiraki nedeniyle 8 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı, Arı’nın rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.