Dolar 32,2183
Euro 35,0203
Altın 2.500,70
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 23°C
Per 18°C

Teknolojiye Yön Veren Modeller

Teknolojiye Yön Veren Modeller
2

İleri teknolojiye sahip olan modeller yer alır. Bu modeller arasında televizyonlar, bilgisayarlar ve akıllı cep telefonları yer alır. Toshiba televizyon; hareketli ya da duran cisimlere ait görüntülerin, bir elektrikli kaynağına bağlı olarak uzağa iletimini gerçekleştiren en önemli aygıtlar arasında yer alır. Söz konusu modeller sayesinde bir ses ve görüntü ile dünyanın en uzak bölgelerine bile eş zamanlı halde iletmek mümkün olur. Meydana gelen teknolojik gelişmelerin bir nokta üzerinde televizyon üretim firmalarına da yansıdığı söylenir. Zaman içerisinde geçmişin tüplü televizyonların yerine; HD, LED ve plazma modeller olarak yer almaya başlar. Yaşadığımız teknoloji çağında görüntü ve ses sistemlerinin gelişim göstermesi ile birlikte markaların ürettiği televizyon modelleri de çeşit çeşit gruplara ayrılır. Yeni nesil televizyon modelleri ile veri aktarma gayesinin yanı sıra gerçeküstü görüntüleri somut duruma getirmek üzerine çalışmalar geliştirir. Bu noktada yer alan televizyon üreten firmaların ürettiği birbirinden farklı modeller yer alır. Televizyon markaları arasında Toshiba Smart LED TV yer alır. Bu model dikkat çeken tasarımları ile ön planda.

Kurumsal Web Tasarım

Geçmişten Günümüze Cep Telefonları

Teknolojinin hızlı gelişmesi ile birlikte, hayatın her alanında önemli bir yere sahip oldu. 2000’li yılların başından beri gündelik kullanımda olan mobil telefonlar artık yerlerini yoğun olarak akıllı cep telefonlarına bıraktı. Gelişim süresi içerisinde karşımıza yenilenmiş cep telefonu olarak çıkan bu akıllı cihazlar, her geçen gün çeşitlenmeye devam eder. Ortalama bilgisayarın sahip olduğu özellikleri cep telefonları da taşır. Aynı zamanda sayısız marka ve model yer alır. Her dönem farklı özellikleri öne çıktığı cep telefon dünyasında, kapaklı cep telefonu gibi kendine özgü tasarımları olan kategorilerde bulunur ve popülerliğini korur. Cep telefonu çeşitleri, zaman içerisinde hem fiziksel hem de barındırdığı içerik olarak değişkenlik gösterir.  Cep telefonu markası içerisinde Xiaomi 12T Pro yer alır. Akıllı telefonlar, kullanım amacına göre günümüzde çeşitli marka ve modellerde karşımıza çıkar. Cep telefonu fiyatları da bu cihazların barındırdığı özelliklere göre şekillenir. Aralarından seçim yaparken öncelikli kriter olarak bütçenize ve kullanım alanına göre bir cihaz belirlemeniz yararınıza olacaktır. Bu sayede istediğiniz özellikleri içeren ve bütçenizi aşmayan bir akıllı telefona sahip olabilirsiniz.

Zamanla Gelişen Bilgisayarlar

Notebook, kişisel kullanımlar için tasarlanmış kolaylıkla taşınabilen hem batarya yardımıyla hem de doğrudan prizden aldığı enerjiyle çalışabilen cihazlar olarak tasarlanır. Notebook bilgisayarların en temel özelliği, oldukça hafif olmaları ve bir çanta içerisinde kolaylıkla zorlanmadan taşınabilir olmasıdır. Notebook bilgisayarların masaüstü ve diğer bilgisayarlara karşın sahip olduğu en önemli farklılıklarından biri ekranları olur. Bir masaüstü bilgisayarın aksine notebook bilgisayarlarda ağırlık kriteri daha çok göz önünde olduğu için flat panelli ekran teknolojileri kullanılır.  Notebook’ ların ekran kaliteleri bu sebeple oldukça değişken olur.

Sağlıklı Bilgisayar Kullanım Hakkında Bilgiler

Bilgisayarlar hakkında birçok bilgi yer alır. Bilgisayarları doğru ve sağlıklı kullanım için önemli bilgiler bulunur. Bu sayede daha uzun ömürlü bilgisayar elde edebilirsiniz. Kullanım önerileri hakkında bilgileri aşağıdaki maddeler sayesinde öğrenebilirsiniz.

  • Dizüstü bilgisayarı, havalandırma deliklerini kapatabilecek yumuşak, kabarık ve tüylü yüzeylere koymamak gerekiyor. Bu, kullanımda özellikle dikkat etmeniz gereken bir detay.
  • Dizüstü bilgisayarların çoğunda, yanlarda ve altta, dizüstü bilgisayarın çalışması için açık bırakılması gereken bulunan fan delikleri var. Fan deliklerini kapatmamak kullanım sırasında dikkate alınması gereken bir konu.
  • Dizüstü bilgisayarlar, bilgi işlem gücünün yanı sıra taşınabilirlik için tasarlandığından, dizüstü bilgisayarının açılmasının bir masaüstü veya akıllı telefondan daha uzun sürmesine neden olacak özel donanımlara sahip olabilir. Aynı zamanda ergonomik tasarımı ile kolay kullanım imkanı sağlar. Bilgisayar fiyatları için araştırma yaparak bütçenize uygun olanı bulmanız mümkündür.

Bu unsurlar göz önünde bulundurularak uzun süreli bilgisayar kullanımı gerçekleştirmek mümkün olur.