Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Teı Ve Botaş Arasında İş Bi̇rli̇ği̇ Anlaşması

TUSAŞ MOTOR SANAYİİ A.Ş. (TEI) VE BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA ANONİM ŞİRKETİ (BOTAŞ) ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI.

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Kurumsal Web Tasarım

TEI Eskişehir Yerleşkesi’nde düzenlenen imza törenine, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, TEI Programlar Direktörü Ahmet Kain, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı M. Talha Pamukçu ile şirket yetkilileri katıldı. BOTAŞ ile imzalanan protokole göre, TEI; BOTAŞ envanterinde bulunan tüm gaz türbinleri için mühendislik desteği verilmesi, yerlileştirme, yenileştirme ve verimlilik çerçevesinde yapılacak çalışmalar ile bakım ve servis konularında destek verecek. Geçtiğimiz aylarda BOTAŞ’ın kullandığı bir gaz türbininin bakım ve onarımı için çalışmaya başlayan iki şirket, bu anlaşmayla birlikte iş birliklerini envanterde yer alan bütün gaz türbinleri için genişletmiş oldu. Ayrıca protokol çerçevesinde, TEI’nin geliştireceği gaz türbini ve doğal gaz kompresörleri konularında da BOTAŞ ile ortak çalışma yapılacak.

Özellikle son 8 yılda tasarladığı, geliştirdiği, çalıştırdığı ve ürettiği 11 millî ve 1 yerli havacılık motoruyla Türkiye’nin havacılık motorlarında öne çıkan şirketi olan TEI; geçtiğimiz haftalarda, 6.000 lbf itki üretecek, Türkiye’nin ilk millî turbofan motoru TEI-TF6000’i tanıtmıştı.

“Türkiye’de dışa bağımlı olan havacılık sektöründeki destek vereceğimiz alanlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz”

Düzenlenen imza töreninde konuşan TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Akşit, “Yavaş yavaş Türkiye’de dışa bağımlı olan havacılık sektöründeki destek vereceğimiz alanlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. BOTAŞ’la bugün imzaladığımız bu protokol bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Konu uluslararası politikada da güncel durumda. Rusya’nın bakımını yapıp alamadığı kompresörde ne kadar sıkıntı yaşadığı herkesin malumu, o yüzden bu tip teknolojilerde bakım ve onarımın en azından yerli olarak yapılması ve millileştirilmesi, hem BOTAŞ’ın hem tüketicilerin doğalgaz arzı ve tüketiminin aksamadan devam etmesi konusunda önemli bir iş birliğinin başlangıcı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bu iş birliği bundan sonraki safhalarda da farklı sekmenlerde de artarak devam edecek”

Önümüzdeki süreçte farklı iş birliklerine de imza atmayı hedeflediklerini belirten BOTAŞ Genel Müdürü Özcan, “İki ve önemli güzide kuruluşun yaptığı çok önemli bir iş birliği anlaşması imzaladık. İnşallah ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Çok kritik süreçlerden geçtiğimiz, enerji krizinin sürekli gündem olduğu bu dönemde burada savunma sanayi koordinasyonunda TEİ gibi çok önemli başarılara imza atmış, alanında önemli çalışmalar yürütmüş kıymetli kuruluşumuzun genel müdürünün de ve çalışma arkadaşlarının da ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda, inşallah bizim doğalgaz sistemimizin çok önemli unsuru olan doğalgaz kompresör ve tribünlerini servis ve bakımları ile alakalı geniş ölçekli bir iş anlaşmasını bugün imzalamış bulunmaktayız. İnşallah bu iş birliği bundan sonraki safhalarda da farklı alanlarda da artarak devam edecek. Bu umut ve beklentiyle hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zamanda da bu yapmış olduğumuz iş birliğini sahada yerlileşme ve millileşmeyle alakalı sonuçlarını birlikte görmüş oluruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.