Dolar 32,3311
Euro 34,8454
Altın 2.389,86
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Tdk Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevi̇n Kütahyada

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ’NDE KONFERANS VERMEK VE BİR DİZİ ZİYARET AMAÇLI İLİMİZDE BULUNAN TÜRK DİL KURUMU (T.D.K.) BAŞKANI PROF. DR. GÜRER GÜLSEVİN KÜTAHYA BELEDİYESİ’NE BAĞLI MUSTAFA HAKKI YEŞİL VE GÜLTEN DAYIOĞLU KÜTÜPHANELERİNİ ZİYARET EDEREK KÜTÜPHANELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde konferans vermek ve bir dizi ziyaret amaçlı ilimizde bulunan Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin Kütahya Belediyesi’ne bağlı Mustafa Hakkı Yeşil ve Gülten Dayıoğlu kütüphanelerini ziyaret ederek kütüphanelerde incelemelerde bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

Kütüphane ziyareti sonrasında TDK Başkanı Gülsevin, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı’yı makamında ziyaret etti. Prof. Gülsevin ziyaret sırasında Mustafa Hakkı Yeşil kütüphanesinin ne kadar değerli eserlerden oluştuğunu gözlemlediğini ve bu durumdan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın projeleri arasında olup geçtiğimiz günlerde başlamış olan dijitalleştirme süreci sonrasında kütüphanede bulunan başta el yazması eserler olmak üzere bu değerlerin tüm dünya insanlığına sunulacak olmasını son derece önemli bir adım olduğu ifade etti.

Ziyaret sırasında Prof. Gülsevin’e eşlik eden KDPÜ Öğretim üyesi ve Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Ersen Örsoy da kütüphanelerin dijitalleştirilmesi projesinin önemine değinerek bu proje sayesinde bu değerli bilgi hazinesinin tüm dünya insanlığına açılacak olmasının Kütahya adına çok sevindirici bir durum olduğu söyledi. Bu önemli bir projenin hayata geçiriliyor olması nedeniyle Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ise bu tür çalışmalar hakkında detaylı bilgi vererek ileriye dönük projelerden bahsetti ve bu ziyaretten dolayı TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Prof. Dr. Ersen Örsoy’a teşekkür ederek konuklara hediye takdim etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.