Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Sucuk baharatı satışları patladı

KURBAN BAYRAMI’NIN GELMESİYLE BİRLİKTE EVİNDE KÖFTE VE SUCUK YAPACAK OLANLARIN OLUŞTURDUĞU YOĞUNLUK HAKKINDA KONUŞAN AKTAR KORAY ÖZKILIÇ, “ETLERİNİ SUCUK VE KÖFTE OLARAK DEĞERLENDİRMEK İSTEYEN VATANDAŞLARIN BAHARAT ALIŞVERİŞLERİ ARTTI” DEDİ.

Sucuk baharatı satışları patladı
2

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte evinde köfte ve sucuk yapacak olanların oluşturduğu yoğunluk hakkında konuşan aktar Koray Özkılıç, “Etlerini sucuk ve köfte olarak değerlendirmek isteyen vatandaşların baharat alışverişleri arttı” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Kurban Bayramı’na sayılı gün kala vatandaşın hazırlık telaşı da başladı. Bayram boyunca ibadet amacıyla kesilecek olan kurbanlıkların etlerini birçok kişi farklı şekilde değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu tercihin özellikle köfte ve sucuktan yana olmasıyla baharatçılarda ayrı bir yoğunluk oluşmaya başladı. Bayramda baharat bulmakta zorlanmamak için vatandaşlar adeta aktarlara akın etti. Yoğunluk hakkında konuşan Koray Özkılıç, “Şu an satışımızın yüzde 50’lik kısmı sucuk baharatı karışımı oluşturuyor” dedi.

“Özellikle sucuk harcına talepler arttı”

Evlerde özel baharat karışımlarıyla sucuk hazırlanacağından dolayı yoğunluk yaşandığını belirten aktar Koray Özkılıç, şu ifadeleri kullandı:

“Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla etlerini sucuk ve köfte olarak değerlendirmek isteyen vatandaşların baharat alışverişleri arttı. Halkımız zaten genelde dağıtacağını dağıtır ve kalan etini de rahat muhafaza edebilmek için sucuk yaparak saklar. Bundan dolayı özellikle sucuk harcına talepler arttı. Sucuk harcının içerisinde toz biber, çemen, yenibahar, karabiber, kimyon birazcık da kişniş oluyor. Onun dışında acı isteyenler olursa ilave ediyoruz. Genel karışım olarak hazırlansa da isteğe göre ilaveler yapılabiliyor. Şu an satışımızın yüzde 50’lik kısmı sucuk baharatı karışımı oluşturuyor. Köfte harcına da talepler artmaya başladı fakat asıl yoğunluk sucuk baharatında. Şu an için sucuk baharatının kilogramı 100 TL. Hazırlarken 1 kilogram kıymaya 50 gram sucuk baharatı, 20 gram tuz, 20 gram sarımsak ekleniyor. Sonra hazırlanan iç, 1 metre bağırsağa doldurulup kurumaya bırakılıyor.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.