Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C

Sokak röportajında ‘üniversite’ tartışması! – İGF HABER

Sokak röportajında ‘üniversite’ tartışması! – İGF HABER
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavda yeterli puan ve sıralamaya ulaşamayan öğrenciler, yoğun bir stresin içine girdi.

Herkes üniversite okumalı mı sorusunu yönelttiğimiz sokak röportajında vatandaşlar, “Herkes üniversite okursa masa başı iş ister. Peki inşaatlarda kim çalışacak?” görüşünü savunan bir vatandaş, “Herkes okumamalı benim 5 çocuğum var ben onları okutmamayı tercih ettim. Okulu bitirenlere de asgari ücret veriyorlar. 4 yıl okuyup asgari ücret mi alacağım? Devlet her yeri üniversite yaptı, iş bulunamıyor.” diye konuştu.

“Herkes okumalı ama hangi üniversiteyi okumalı” diye soran bir başka vatandaş da, “Eli hangi mesleğe yatkınsa ona yönlendirirsek belki bir şeyler alırız. Ülkemizde üniversiteyi okuyunca işsiz kalınıyor. Diploma çalışmıyor, el çalışıyor. İş var ama meslek seçiliyor. Hükümet, okul okumak isteyen hangi öğrenciyi yolda bıraktı?” yorumunda bulundu.

Ortaokulu terk etitğini ifade eden genç bir vatandaş ise röportaj arasına girerek, “Bu ülke bana ne verdi? Devlet bana sahip çıktı mı? Atama olmuyor.” diyerek vatandaşa tepki gösterdi. Muhatabı ise ona “Ortaokulu terk edeni devlet nereye atasın?” sorusunu yöneltti.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.