Dolar 32,5188
Euro 34,8818
Altın 2.432,26
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Az Bulutlu
Afyon
27°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 26°C

Simav’da çiftçilere 3 bin 500 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

SİMAV’DA ÇİFTÇİLERE 3 BİN 500 KİLOGRAM YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILDI

Simav’da çiftçilere 3 bin 500 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı
2

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilere yaklaşık 7 bin dekar alana ekilmek üzere yüzde 75 hibeli 3 bin 500 kilogram yağlık ayçiçeği tohumunu dağıtıldığı bildirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Simav da bugüne kadar uygulanan en büyük tarımsal projelerden birisini hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 7 bin dekar alana ekilmek üzere 3 bin 500 kilogram civarında yağlık ayçiçeği tohumunu çiftçilere teslim ettiklerini söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir,” Yüzde 75’i Bakanlığımız ve Kütahya İl Özel İdaresince karşılanan tohum bedelinin yüzde 25’lik kısmı ise çiftçi katkısıyla karşılanan tohumlar Simav’da yaklaşık 7 bin dekar araziye önümüzdeki günlerde ekilecek. Geçen yıl 3 bin dekar, önceki yıl ise 1000 dekar alana ektirdiğimiz yağlık ayçiçeklerinden oldukça yüksek verim elde ettik. Dekardan yaklaşık 350 kilogram civarında verim alınmıştı. Bu yıl da yine aynı kalitede sertifikalı ve son derece yüksek kaliteli tohumları üreticilerimize dekara yaklaşık 500 gram (7 bin 500 adet) olarak tartıp poşetleyerek köylerde teslim ediyoruz. Bu tohumların ekileceği 7 bin dekar alandan yaklaşık 2 bin ton ila 2 bin 500 ton arasında yağlık ayçiçeği üretimi bekliyoruz. Bunun da ilçemiz ekonomisine 20 ila 25 Milyon TL civarında katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu projeyi ilçemize bağlı 20 köy ve kasabada uyguluyoruz. Yaklaşık 600 çiftçimiz bu projeyle yağlık ayçiçeği tohum bedelinin sadece yüzde 25’ini ödeyerek yararlanmışlardır” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.