Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 26°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Si̇vri̇hi̇sar Düşmandan Kurtuluşunun 101. Yılını Kutlayacak

17 AĞUSTOS 1921 TARİHİNDE YUNAN İŞGALİNE UĞRAYAN SİVRİHİSAR, DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YILINI 20 EYLÜL 2022 TARİHİNDE BİR KEZ DAHA AYNI RUHLA KUTLAYACAK. KUTLAMA PROGRAMI KAPSAMINDA ELİF BUSE DOĞAN SAHNE ALARAK BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞARKI VE TÜRKÜLERİ ÇOŞKUYLA SESLENDİRECEK.

Si̇vri̇hi̇sar Düşmandan Kurtuluşunun 101. Yılını Kutlayacak
2

Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü, 20 Eylül’de bir kez daha aynı ruhla kutlanacak.

Kurumsal Web Tasarım

Sivrihisar, Kurtuluş Savaşı sırasında hem askeri kanadın hem de hükümet kanadının önemli bir yönetim noktası oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o dönem Sivrihisar’daki Zaimağa Konağı’nda bakanlar kurulu ile Anadolu’da ilk ve tek toplantısını yaptı. Sivrihisar’ı özgürlüğe kavuşturacak kararlar ise ivedilikle uygulanarak, bölge 20 Eylül 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarıldı.

Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı, 20 Eylül’de ilçede gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi protokol eşliğindeki kortej yürüyüşü, çocuk mehteran takımı öncülüğündeki 100 metrelik dev Türk bayrağı ile tören, saat 10.00’da Zaimağa Konağı’nda başlayacak. Yürüyüş Hükümet Konağı’nda son bulacak. Resmi törenler sonrası ilçe öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi gerçekleştirilecek.

Kurtuluş programı, Eskişehir Polifonik Korosu ile devam edecek. Dönemin savaş yemeği olan keşkek çorbası ikramı sonrası gündüz programı, Ulu Cami’de şehitler anısına Mevlid-i Şerif okunması ile son bulacak. Akşam etkinlikleri ise saat 20.00’de Ford Otosan Ritim Grubu’yla başlayacak. Program, Elif Buse Doğan konseri ile son bulacak.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü etkinliklerle ilgili, “Sivrihisar’ımızın kurtuluşunun 101. yılında düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.