Dolar 32,5869
Euro 34,7990
Altın 2.499,78
BİST 9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Şi̇şmanlık Son 10 Yılda Arttı

ESKİŞEHİR FİZYOMER TERAPİA FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TIP MERKEZİ İÇ HASTALIKLARI UZMANI DR. HASAN LEVENT, FİZYOMER ZAYIFLAMA VE SAĞLIKLI YAŞAM ÜNİTESİNDE SORUMLU BİR DAHİLİYE HEKİMİ KONTROLÜNDE ŞİŞMANLIK TANI-TEDAVİSİ VE TAKİBİ YAPILDIĞINI BELİRTTİ.

Şi̇şmanlık Son 10 Yılda Arttı
2

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, Fizyomer zayıflama ve sağlıklı yaşam ünitesinde sorumlu bir dahiliye hekimi kontrolünde şişmanlık tanı-tedavisi ve takibi yapıldığını belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Dr. Levent şişmanlığın, vücudun yağ depolarının artması ile karakterize sistemik ve kronik bir hastalık olduğunu dile getirdi. Çocuklar, ergenler ve yetişkinlerde şişmanlık görülme oranının son on yılda çarpıcı biçimde arttığına dikkat çeken Dr. Levent, “Şişmanlık, tip 2 şeker hastalığı, hipertansiyon, koroner kalp hastalığı, uyku apnesi, yağlı karaciğer hastalığı ve ağrılı eklem hastalıklarının meydana gelmesinde ana rol oynamaktadır. O nedenle tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Bu hastalık organlara da zarar veriyor. Bundan dolayıdır ki Sağlık Bakanlığı, şişmanlık hastalığının tedavi ve kontrolünde, sorumlu bir dahiliye hekimi ve ihtiyaç halinde diğer branş hekimleriyle konsültasyonun yapılabildiği bir zayıflama programını önermektedir” dedi.

“En önemli nedeni insülin direnci”

Şişmanlığın en büyük nedeninin insülin direnci olduğunu belirten Dr. Hasan Levent, “İnsülin direncinde hastalar iştahlarını kontrol edemez, sık sık acıkırlar ve çok yerler.” diye konuştu. Dr. Levent diğer şişmanlık nedenlerini ise şöyle sıraladı:

“Diğer nedenler arasında genetik-soya çekim faktörü, stres, sıkıntı ve depresyon gibi duygusal faktörler, doğum kontrol, anti depresan ve kortizon ilaçları, hipotroidi, cushing ve şeker hastalığı gibi hormon hastalıkları, hareketsiz yaşam ve yaş faktörü bulunuyor.”

“Stres ve panik diyette hüsranla sonuçlanır”

Çok sayıda insanın sadece diyet değişikliği ve artan fiziksel aktivite ile kilo veremeyeceğine dikkat çeken Dr. Levent, “Sık sık değişen formül diyetler Ama açlık hissi, iştah fazlalığı, stres ve panik duyguları, sindirim problemleri, motivasyon düşüklüğü tedavi edilmediği için zayıflama diyetleri her seferinde hüsranla sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

Diyetle kilo vermek isteyenlerin çeşitli sorunlarla karşılaştığına dikkat çeken Dr. Hasan Levent, şunları söyledi: “Kilo vermek isteyen insan ilk anda panik, arkasından depresif duygular ve psikosomatik sorunlar yaşar. Açlık hissi, sinirlilik, baş ağrısı, çarpıntı, titreme, halsizlik ve yorgunluk, konsantrasyon azalması, uykusuzluk, isteksizlik, karında şişkinlik, hazımsızlık, mide kazınması.”

“Zayıflamak için doğal ve tamamlayıcı tedaviler de önemli”

Eskişehir Fizyomer Terapia Tıp Merkezi’ndeki zayıflama ve sağlıklı yaşam ünitesinde sorumlu dahiliye hekimi tarafından şişmanlık tanı-tedavisi ve takibi yapıldığını belirten Dr. Levent, “Merkezimizde kişinin sağlık durumuna uygun beslenme ve egzersiz programına ilaveten doğal ve tamamlayıcı medikal tedaviler de uygulanmaktadır. Bu amaçla akupunktur, ozon terapi, ozon sauna, andulasyon terapi uygulanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Doğal ve tamamlayıcı tedavi uygulamalarının, vücutta iştahın ve stresin azalmasını sağladığını ifade eden Dr. Levent, “Bu uygulamalar, metabolizmanın hızlanmasına, yağların kolayca parçalanmasına ve yakılmasına, lenf ve kan dolaşımını hızlandırarak ödem ve toksinlerin atılmasına, insülin direncinin kırılmasına ve kan şekerinin düzenlenmesine önemli ölçüde yardımcı olmaktadır. Şişmanlık tedavisinde yaşanan tüm bu faydalı etkiler bir araya gelince kişi kendini çok daha enerjik ve motive hisseder, zayıflama süreci daha kolay, daha mutlu ve daha başarılı bir hale gelir.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.